Triathlon onderdeel van NKnl in Rotterdam

KNZB, Boksbond, KNGU en NTB bundelen krachten

Rotterdam is van 24 tot en met 26 juni 2022 gastheer van vier nationale kampioenschappen van maar liefst vier verschillende sportbonden. De zwembond (KNZB), de gymnastiekunie (KNGU), de boksbond (NBB) en de triathlonbond (NTB) bundelen hun krachten en organiseren samen met Rotterdam Topsport en Rotterdam Festivals de eerste editie van NKnl.

In totaal komen circa 7000 sporters in actie in Rotterdam: toppers, talenten en junioren.  Voor Nederland is dit een uniek multisport-evenement. In Europees verband is zo’n samenwerking al eerder gedaan: de European Championships in Glasgow en Berlijn waren in 2018 zeer succesvol.

Met NKnl zetten de vier bonden hun sporten nadrukkelijk in de schijnwerpers. De synergie is evident: organisatorisch en publicitair hebben ze gezamenlijk meer slagkracht, de aantrekkingskracht voor media groeit (één cameraploeg kan in Rotterdam meerdere reportages maken) en de kaartverkoop kan worden gecombineerd. Daarnaast is door de efficiency kostenbesparing mogelijk.

Drie van de vier NK’s zijn straks vlak bij elkaar: Dutch Gymnastics The Finals en Boksen in Ahoy Rotterdam en het NK Zwemsprint in Zwemcentrum Rotterdam, een paar honderd meter verderop. Het NK Triathlon vindt plaats rond de Willem-Alexander Baan aan de noordrand van de stad.

De bonden krijgen de mogelijkheid om tijdens NKnl in het gebied tussen Ahoy en Zwemcentrum Rotterdam allerlei side-events te organiseren, zo zijn de deelnemende sporten straks nog nadrukkelijker in de stad aanwezig. Rotterdammers en bezoekers van NKnl kunnen de sporten daar zelf uitproberen.

“Het paste heel mooi in ons plaatje”, vertelt Christie Brouwer, bij de Nederlandse Triathlon Bond verantwoordelijk voor wedstrijdsport, over het initiatief. “Onze nationale titelstrijd over de standaardafstand, dat wordt georganiseerd door TriHard, stond al op zaterdag 25 juni gepland rond de Willem-Alexander Baan Rotterdam. Nieuw is dat een dag later op dezelfde locatie ook de officiële kwalificatiewedstrijd voor de mixed teamrelay voor clubteams staat gepland.”

Brouwer ziet het NKnl als een mooie gelegenheid om de sport nog wat meer in het spotlight te brengen. “Als sport zijn we nog niet zo heel erg bekend bij het grote publiek. Hopelijk kunnen we dankzij NKnl  – met het promoten van elkaars sporten en door de side-events die dat weekend in Rotterdam worden georganiseerd – een nieuw publiek bereiken.”

Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer