Bidprocedure NK’s 2018 en 2019

Het bondsbestuur van de NTB nodigt geïnteresseerde evenementenorganisaties uit een bid uit te brengen voor een of meer NK’s voor 2018 en 2019

Bidprocedure NK’s 2018 en 2019

Het bondsbestuur van de NTB nodigt geïnteresseerde evenementenorganisaties uit een bid uit te brengen op een of meer NK’s voor 2018 en 2019 . De NTB wijst bij voorkeur steeds voor twee jaar toe. Het belang van een goede afstemming van NK’s op de wedstrijden van de diverse Teamcompetities maar ook de internationale kalenders wordt steeds groter. Hieronder geven wij dan ook bij sommige NK’s een voorkeursmoment in het jaar aan. Daarnaast is de ambitie om de adviezen van de Task Force NK’s nadrukkelijker in te voeren, wat bijvoorbeeld tot gevolg heeft dat wij een voorkeur hebben voor het in combinatie organiseren van meerdere NK’s.

  • NK Olympische Afstand i.c.m. een Eredivisiewedstrijd. Voorkeursmoment is eind augustus. Fee is € 5.000,-, prijzengeld € 5.000,-. Fee voor de Eredivisiewedstrijd is € 1500,- , prijzengeld € 1.200,-.
  • NK Lange Afstand. Fee is € 5.000,- , prijzengeld is € 5.000,-
  • Het NK Sprint 2018 is al eerder toegewezen aan de organisatie van 010Triathlon in Rotterdam. Getracht wordt deze wedstrijd te verplaatsen naar het weekend van 2/3 juni, om tevens als kwalificatiemoment voor het EK te kunnen dienen. De wens van de NTB is om het NK Sprint te combineren met het NK J&J, NK Sprint Masters en NK Para.
  • NK RBR Midden. Fee is € 500,-, prijzengeld is € 1.000,-
  • NK RBR Standaard. Fee is € 500,-, prijzengeld is € 1.000,-
  • NK RBR Cross (dit vindt om het jaar plaats, het andere jaar is dat het NK Triathlon Cross). Er wordt geen fee gevraagd voor dit NK, prijzengeld is € 500,-
  • NK Wintertriathlon. Er wordt geen fee gevraagd voor dit NK, prijzengeld is € 500,-

Geïnteresseerde organisaties verwijzen we voor meer informatie naar het ‘Handboek NK’s’ en de te volgen bidprocedure. Voor meer inhoudelijke informatie over afstanden etc. kunt u terecht bij christie.brouwer@triathlonbond.nl. Bids kunnen tot uiterlijk 15 september bij het bondsbureau worden ingediend t.a.v. rembert.groenman@triathlonbond.nl.

Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer