Nederlandse titels op het spel in Veenendaal

NK samen met vierde wedstrijd in de Eredivisie

Net als in 2018 wordt er ook dit jaar weer in Veenendaal  gestreden om de Nederlandse titels op de olympische afstand. Het NK valt zaterdag samen met de vierde en voorlaatste wedstrijd in de Eredivisie Triathlon.

Een jaar geleden veroverde Jorik van Egdom in Veenendaal de Nederlandse titel , maar dit keer ontbreekt hij in  zijn eigen woonplaats. Van Egdom komt, samen met Marco van der Stel en Donald Hillebregt, aan de start van de World Cup in het Tsjechische Karlovy Vary en hoopt daar weer belangrijke punten voor de olympische kwalificatieranking te verzamelen.

De strijd om de landstitel lijkt dan ook volledig open. Marco Akershoek en Jardy van den Heuvel, die vorig jaar respectievelijk zilver en brons mee naar huis namen, zijn wel van de partij en ook Thomas Cremers (vijfde) komt aan de start in Veenendaal. Favorieten voor het podium lijken verder Finn Timmermans, Daan Gehlen, Joey van ’t Verlaat, Youri Keulen, Stijn Jansen, Erik-Simon Strijk, Bas Diederen, Stefan van Thiel  en Menno Koolhaas.

Jony Heerink is zaterdag wel in Veenendaal om haar titel verdedigen en ook de nummers twee en drie van vorig jaar, Sarissa de Vries en Anne Zijderveld, gaan weer een gooi doen naar het podium. Overige kanshebbers zijn Danne Boterenbrood, Trudy Veenstra, Inge Heus, Ilona Eversdijk, Marije Dankelman en Sophie van der Most.  Voor Rachel Klamer en Maya Kingma past het NK, net na het testevent in Tokio en kort voor het WK in Lausanne volgende week, niet in het programma.

Programma
De vrouwen starten aankomende zaterdag om 14.00 uur voor hun NK en eredivisiewedstrijd. De mannen volgen anderhalf uur later en starten dus om 15:30 uur. Voor het publiek is de wedstrijd in Veenendaal  een goed te volgen race. Het zwemparcours is overzichtelijk en isvanaf de kant vrijwel helemaal te zien. Tijdens het fietsen en lopen worden er meerdere rondes afgelegd, met telkens doorkomst door het finishgebied op Sportpark de Groene Velden. Toeschouwers zitten dicht op de actie.

Via het Instagram account van @TriathlonNL wordt verslag gedaan van de wedstrijd.

Jony Heerink verdedigt haar in 2018 verdiende titel. De titelverdiger bij de mannen – Jorik van Egdom – is niet van de partij.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer