Nederlandse jeugd zevende in Mixed Teamrelay Kitzbühel

Barbara de Koning ondanks valpartij in top 10 op EK Jeugd

Barbara de Koning 9e individueel

Nederland is zondag als zevende geëindigd in de Mixed Teamrelay tijdens het EK voor Jeugd (geboren tussen 2002 en 2004) in het Oostenrijkse Kitzbühel. De Europese titel ging naar Spanje, voor Hongarije en Italië.

Barbara de Koning ging namens TeamNL van start in de mixed teamrelay en kwam in de top zes het water uit water. Ze handhaafde zich vervolgens tijdens het lopen in een groepje dat voor de zesde tot achtste plaats streed. Jesse Cuijpers en Robin Dreyling bleven in hun races rond dezelfde plekken zwemmen, fietsen en lopen en Niels van Lanen stelde uiteindelijk de zevende plek veilig. Coach Marcel ten Wolde toonde zich na afloop tevreden. “Een mooi resultaat voor deze jonge ploeg – waarin Robin en Niels ook nog eens hun debuut maakten – op dit niveau.”

Een dag eerder kwamen alle zes Nederlandse deelnemers uit in de finale van de individuele races. Barbara de Koning deed het – ondanks een val – met een negende plaats het beste. De Koning en Luna de Bruin waren vlak voor de wissel van het fietsen naar het lopen betrokken bij een valpartij. De Bruin kon niet verder vanwege problemen met haar fiets, maar De Koning wist toch nog een top tien-notering uit het vuur te slepen. Robin Dreyling kwam tijdens het zwemmen op achterstand, maar finishte – dankzij de snelste fietstijd – toch nog op de vijftiende plek. De winst ging naar de Russische Anna Goreva.
Jesse Cuipers was met een twaalfde plek de beste Nederlander bij de jongens. Niels van Lanen finishte als zeventiende en Syb de Jong moest genoegen nemen met de 27e plek. De winst was voor de Spanjaard Igor Bellido Mikhailova.

Barbara de Koning 9e individueel
Ga naar de uitslagen
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer