Nederlandse inbreng op Beach Games in Qatar

De Wolde en Cornelisse in aquathlon

De Wolde en Cornelisse in aquathlon

Silke de Wolde en Eva Cornelisse komen maandag in actie tijdens de World Beach Games in Doha. Het tweetal doet in de hoofdstad van Qatar mee aan de aquathlon.

De ANOC World Beach Games is een multisport strandevenement georganiseerd door de Association of National Olympic Committees en vindt dit jaar voor het eerst plaats. 1240 sporters uit meer dan honderd landen strijden in vijf dagen, en in dertien strandsporten, om de overwinning. Naast Silke de Wolde en Eva Cornelisse maken ook Sanne Meijer (wakeboard), Mariska Wildenberg (kitefoil racing), Vera Zijlstra (boulderen) en een 3×3 vrouwenbasketbalteam in Doha deel uit van TeamNL.

Aan de aquathlon in Doha doen in totaal dertig mannen en dertig vrouwen mee. De top 24 op de ITU Aquathlon Ranking, geschoond op twee atleten per land, plaatste zich direct voor de World Beach Games. De Wolde, die nog bij de junioren uitkomt, eindigde dit seizoen als veertiende op het WK voor elite (vijfde bij de junioren) in het Spaanse Pontevedra. Eva Cornelisse was daar goed voor de 22ste plaats.

De aquathlonraces in Doha staan op 14 (vrouwen) en 15 oktober (mannen) op het programma. De wedstrijd bestaat uit 2,5km lopen, 750m zwemmen en 2,5 km lopen. Het zwemmen is vanwege de hoge temperatuur van het water, ingekort van 1 km naar 750 meter. “Een top tien-notering zou heel mooi zijn, maar het is moeilijk aan te geven wat Silke en Eva kunnen in dit deelnemersveld”, laat coach Armand van der Smissen vanuit Doha weten. “Het is een groot en bijzonder evenement, met sterke deelnemers zowel uit het triathloncircuit, maar ook met een aantal specialisten. Het zou voor deze jonge meiden mooi zijn als ze in deze omstandigheden boven zichzelf uit kunnen stijgen.”

Nederlandse Triathlon Bond

De vrouwenrace op maandag 14 oktober start om 6.05 uur lokale tijd (5.05 uur Nederlandse tijd).

Nederlandse Triathlon Bond
Meer info
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer