Miriam van Reijen treedt terug uit bondsbestuur NTB

"Het lukt niet om werkzaamheden voldoende in balans te brengen"

Miriam van Reijen treedt terug uit bondsbestuur NTB

NTB-bestuurslid Miriam van Reijen heeft aangegeven met onmiddellijke ingang haar bestuurstaken te zullen neerleggen. In een verklaring aan haar collega-bestuurders geeft Van Reijen aan dat deze lastige keuze, die haar zwaar valt, tot stand is gekomen na overleg met de voorzitter en bondsdirecteur. Van Reijen heeft in de afgelopen maanden de combinatie van haar werk als ondernemer, de topsportcarrière die ze nastreeft en haar bestuurstaken, niet voldoende met elkaar in balans kunnen brengen, gaf ze aan. Ze stelt ook: “Ik heb, zelfs in de korte tijd dat ik jullie heb gevolgd, gezien hoe jullie betrokkenheid bij de NTB ervoor zorgt dat er een sterk bestuur zit. Ik meen dat ik op dit moment niet de tijdsinvestering kan doen om eenzelfde betrokkenheid te laten zien.”

 

Bondsvoorzitter Wim van Oijen reageert teleurgesteld en tegelijkertijd begripvol op de ontstane situatie: “Wij hadden in het najaar het gevoel dat we met Miriam een bestuurskandidate gevonden hadden, die als geen ander de verbinding kan leggen tussen dat wat er speelt onder atleten in de triathlon- en duathlonsport enerzijds en beleids- en bestuurstaken anderzijds. Het is zeer spijtig dat onze paden al zo snel weer scheiden. Wij wensen Miriam uiteraard heel veel succes toe in haar zakelijke en sportieve carrière en hopen de ontstane vacature zo snel mogelijk in te kunnen vullen.”

 

In de Triathlon Raad van 24 april zal het vertrek van Van Reijen besproken worden, waarna een nieuwe vacature opgesteld wordt. Daarbij zal opnieuw de voorkeur uitgaan naar een vrouwelijke bestuurskandidaat.

 

 

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer