Laatste titels van het seizoen voor Heerink en Wolthuizen

Syb de Jong, Luna de Bruin, Mauro Dieters en Merel Veltman goed voor goud bij jeugd en junioren

Jony Heerink en Yennick Wolthuizen hebben zondag de laatste titels van het seizoen veroverd. Het tweetal was in Spijkenisse de concurrentie te snel af op het Nederlands kampioenschap duathlon.

Het Nederlands kampioenschap duathlon moest het zondag doen zonder de uittredend kampioenen Daan de Groot en Sophie van der Most die zich voor de wedstrijd ziek afmeldden. Jony Heerink schreef zich na een lang triathlonseizoen pas op het laatste moment in voor het NK. Zij kwam in de eerste ronden van de tien kilometer lopen nog door in een groepje met Saskia van Vugt, Marlou Bijlsma en Diede Diederiks, maar wisselde uiteindelijk met twintig seconden voorsprong op Hellas-ploeggenote Bijlsma naar het fietsen. Tijdens het fietsonderdeel breidde Heerink haar voorsprong uit naar bijna twee minuten en tijdens de afsluitende run liep ze uiteindelijk comfortabel naar de winst. Bijlsma legde beslag op de tweede plaats en Jeanet van den Berg was daarachter goed voor het brons en tevens de eerste plaats bij de masters.

 

Nederlandse Triathlon Bond

Bij de mannen was het Thomas Cremers die samen met de Belg Laurens Verluyten en Yennick Wolthuizen de leiding nam tijdens de eerste run. Jelle Lugten verloor daarachter kostbare tijd bij het uitkomen van de wisselzone toen hij bij het opstappen in botsing kwam met Robert de Korte en daarbij zijn schoen verloor. Wolthuizen kwam na de eerste doorkomst van het fietsen ruim op kop door, maar Lugten werkte daarachter hard om zijn verloren tijd goed te maken. Na Wolthuizen, begon Lugten, kort gevolgd door de broer van Yennick, Devi Wolthuizen, als tweede aan de afsluitende vijf kilometer lopen. Dit drietal leek op het podium af te stormen, maar Lugten werd in de finishstraat naar eigen zeggen de volgende ronde ingestuurd, terwijl hij moest finishen. Het was daardoor Joey van ’t verlaat die tot zijn eigen verbazing naar het brons liep. Aangezien een atleet zelf het parkoers moet kennen, diende Lugten geen protest in bij de jury.

Nederlandse Triathlon Bond

In Spijkenisse werd ook door de jeugd en junioren gestreden om de Nederlandse titels. Die gingen bij de junioren naar Syb de Jong en Luna de Bruin en bij de jeugd naar Mauro Dieters en Merel Veltman.

Nederlandse Triathlon Bond

Overzicht masterkampioenen (40+)

40+ Jeanet van den Berg | Pascal Valentijn
45+ Corina Knijnenburg | Dennis Koomen
50+ Yvette van Wegen | Theo Fuhler
55+ Peter van den Bent
60+ Joekie de Hoog | Meine Hoitsma
65+ Bart Mulders
70+ Gerrit ten Brinke

Overzicht masterkampioenen (40+)
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer