Kwalificatiemomenten EK's 2021

Triathlon, aquathlon en duathlon

De NTB houdt in mei kwalificatiemomenten voor het EK Triathlon voor junioren en beloften in Kitzbühel (Oostenrijk), het EK Aquathlon in Walchsee (Oostenrijk) en het EK Duathlon in Targu Mures (Roemenië). Deelname aan deze testmomenten is grotendeels op uitnodiging, op basis van ranking (NOC*NSF talentenstatus) en oude wedstrijdresultaten. Atleten kunnen zich ook zelf aanmelden en worden geselecteerd op basis van hun prestaties. Het aantal deelnemers is per startserie beperkt tot 24 mannen en 24 vrouwen. Publiek is niet welkom en om mee te doen aan de kwalificatiemomenten voor triathlon en aquathlon moet een negatieve PCR test van maximaal 72 uur overlegd kunnen worden of een negatieve sneltest op de dag zelf.

Aanmelden kan via mijn.triathlonbond.nl.

 

Kwalificatiemoment EK Aquathlon – 1 mei

Het kwalificatiemoment voor het EK Aquathlon in Walchsee, dat gepland staat op 24 juni, vindt op zaterdag 1 mei plaats in en rond zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar. Er wordt in Alkmaar 1 km gezwommen in het binnenbad (50-meterbad) en 5 km gelopen (grotendeels onverhard).

Voorlopige starttijden: vrouwen 12.30 uur | mannen 13.15 uur.

Deelname op uitnodiging op basis van ranking en oude wedstrijdresultaten aquathlon en NK sprinttriathlon.

Meer informatie via Armand van der Smissen armand.van.der.smissen@triathlonbond.nl

Kwalificatiemoment EK Sprint Triathlon (junioren en <23) – 9 mei

Het kwalificatiemoment voor het EK Sprint voor junioren en <23, van 18 tot 20 juni in Kitzbühel, staat gepland op zondag 9 mei in Sittard. Het zwemmen vindt plaats in zwembad De Nieuwe Hateboer (25-meterbad) en het fietsen en lopen op het Tom Dumoulin Bike Park. De eerste serie start om 13.30 uur. Meer informatie is te vinden in dit document en via Marcel ten Wolde: marcel.ten.wolde@triathlonbond.nl.

 

Kwalificatiemoment EK Duathlon – 15 mei

Zaterdag 15 mei tenslotte vindt op het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard een testmoment plaats dat meetelt als kwalificatie voor het EK sprintduathlon in Targu Mures, dat gepland staat voor 2-4 juli. Deelnemers zullen 5 km lopen – 20 km fietsen – 2,5 km lopen (stayeren toegestaan).

Voorlopige starttijden: vrouwen 13.00 uur | mannen 14.45 uur.

Deelname op uitnodiging, op basis van ranking en oude wedstrijdresulaten NK’s Duathlon lang en kort of door aanmelding bij armand.van.der.smissen@triathlonbond.nl.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer