Kwalificatie EK Mixed Team Relay voor clubs

Portugese Alhandra op 10 oktober strijdtoneel voor clubteams

Net als voorgaande jaren organiseert de ETU voor verenigingen een Europees Kampioenschap ‘mixed team relay’. In januari werd bekend gemaakt dat Triathlon Eijsden eind mei het toneel zou zijn als kwalificatiewedstrijd. Vanwege de maatregelen rondom corona in Nederland werd deze wedstrijd helaas geannuleerd en was ook lang onduidelijk of het EK in Portugal door zou gaan.

Nederlandse Triathlon Bond

De ETU maakte deze week bekend dat de wedstrijd – uiteraard onder voorbehoud van ontwikkelingen rondom covid-19 – door zal gaan op 10 oktober in Alhandra, Portugal. Nederland mag twee senioren- en één juniorteam afvaardigen en de NTB nodigt verenigingen die hiervoor in aanmerking willen komen uit om zich te melden.

Een team bestaat uit twee mannen en twee vrouwen, allen in het bezit van een atletenlicentie van de betreffende vereniging. In het juniorenteam is de toegestane leeftijd van atleten tussen 15 en 19 jaar. In een seniorenteam is de minimale leeftijd 15 jaar en gelden verder geen restricties.

Kosten voor reis en verblijf zijn grotendeels voor rekening van de deelnemende vereniging. De NTB stelt een kleine onkostenvergoeding per team beschikbaar.

Op basis van het aantal aanmeldingen zal de wijze van kwalificatie worden bepaald.

Geïnteresseerde teams kunnen zich tot donderdag 9 juli melden via info@triathlonbond.nl. Vermeld duidelijk vanuit welke vereniging jullie interesse hebben en of de interesse voor junioren en/of senioren is. Als er vragen zijn, kunnen deze via hetzelfde adres worden gesteld.

 

Lees volgend artikel

Nederlandse titels aquathlon op het spel in Maarssen

Lees meer