Kwalificatie EK junioren Tartu

Tevens testevent voor prekwalificatie WK Aquathlon

Selectie via twee testdagen in juli

De NTB heeft de kwalificatiecriteria voor junioren voor het EK in Tartu, Estland, geüpdate. Het EK stond aanvankelijk voor dit weekend gepland, maar is vanwege COVID-19 verplaatst naar eind augustus. Voor junioratleten zullen, bij gebrek aan wedstrijden, twee testdagen als kwalificatiemoment worden aangewezen. Conform de oorspronkelijke kwalificatiecriteria zullen de hoogst geplaatste eliteatleten op de wereldranglijst een uitnodiging krijgen voor het EK in Tartu (olympische afstand). Atleten mogen zelf bepalen of ze al willen reizen en aan het EK willen deelnemen.

Tijdens het EK kunnen geen kwalificatiepunten voor de Olympische Spelen verdiend worden. Die ranglijst is bevroren tot de ITU aangeeft dat er wereldwijd weer volop en veilig getraind, gereisd en geracet kan worden. Nu de coronamaatregelen in veel landen versoepeld worden, is de verwachting dat ook weer meer internationale wedstrijden op de kalender zullen komen. Nederlandse triatleten kunnen zich vrij inschrijven voor internationale wedstrijden in de zogenaamde ‘code geel’ landen, maar zullen zich wel goed dienen voor te bereiden op een zo risicoloze reis, verblijf en racedeelname.  De afdeling topsport van de NTB maar daar, met behulp van medische experts, een checklist met adviezen voor.

Tijdens de twee testdagen in juli (op 11 en 25 juli) wordt er tevens voorgeselecteerd voor het EK youth (geboortejaar 2003 – 2005) en enkele invitatie wedstrijden voor junioren die mogelijk in de zomer en najaar georganiseerd gaan worden. Aanmelden voor deze testdagen kan via de RTC- en regiocoaches of mail naar info@triathlonbond.nl voor de voorwaarden.

Kwalificatie WK Aquathlon
Na de afgelasting van het EK Aquathlon in Bled, is de testwedstrijd op 11 juli in Sittard tevens een eerste kwalificatiemoment voor elite- en U23-atleten voor het WK Aquathlon in 2021 in Almere. Junioren kunnen zich aanmelden via hun RTC- of regiotrainer. Klik hier voor criteria en aanmelden voor kwalificatie WK Aquathlon.

Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer