Kampioenen van het JJC gehuldigd in Triathlon Alphen

Xander Boets, Loesha Loos, Sem Lazaroms en Yke Spelde winnen klassement

Xander Boets en Loesha Loos zijn vorig weekend na de finalewedstrijd van het Jeugd- en juniorencircuit (JJC) in Alphen aan den Rijn gehuldigd als circuitwinnaars bij de jeugd. Sem Lazaroms en Yke Spelde sleepten de winst binnen bij de junioren. Hellas won het verenigingsklassement met slechts twee punten voorsprong op AV Impala.

Xander Boets was dit seizoen onverslaanbaar bij de jeugd jongens. Van de vijf wedstrijden die hij startte wist hij ze alle vijf te winnen. Hij sloot het seizoen dus in stijl af tijdens de Triathlon Alphen door opnieuw als eerste te eindigen. Jetze van Popta werd voor de derde keer tweede en werd hiermee ook tweede in het klassement. Thijn Maas liep naar het brons en ook in het eindklassement stond hij op het derde treetje.

Bij de jeugd meisjes was er een vergelijkbaar scenario. Loesha Loos won voor de vijfde keer dit seizoen en won hiermee (uiteraard) ook het klassement. Zoey de Vries wist door tweede te worden in de laatste wedstrijd van het seizoen vlak voor Anne Freij te eindigen in het klassement, die uiteindelijk derde werd.

Nederlandse Triathlon Bond

Sem Lazaroms en Yke Spelde winnen bij de junioren

Ondanks de winst van Jippe van Drogenboek was de leider in het klassement, Sem Lazaroms, al bijna zeker van de overwinning in het JJC. Jippe werd uiteindelijk tweede in het klassement en passeerde hiermee Rick van der Knaap – die afwezig was in de finalewedstrijd. Siwar Kool kwam slechts acht punten tekort voor het podium bij de junioren.

Yke Spelde ging er bij de junioren meisjes vandoor met de winst, nadat ze op de dag zelf een derde plek binnenhaalde. Merel Veltman werd eerste in de finalewedstrijd, maar had met maar twee uitslagen niet voldoende punten om het de top-drie moeilijk te maken. Lotte Frissen werd uiteindelijk tweede in het klassement gevolgd door Rebekka Kool én Meike Regeling, die de derde plek deelden.

Sem Lazaroms en Yke Spelde winnen bij de junioren

Hellas gaat AV Impala voorbij en wint verenigingsklassement

Van tevoren was al duidelijk dat AV Impala een aantal atleten moest missen vanwege het EK voor clubteams. Uiteindelijk kwam Hellas met een grote groep atleten naar de finalewedstrijd en passeerde zo de club uit Drachten. Met een verschil van slechts één punt keerde Hellas met de overwinning terug naar Utrecht. AV Impala werd tweede, Tri4You maakte het podium compleet.

Hellas gaat AV Impala voorbij en wint verenigingsklassement
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer