Jurylid Sander Verheuvel naar Tokio

Eerste Nederlandse triathlonofficial op Olympische Spelen

Sander Verheuvel is door de International Triathlon Union opgenomen in het jurykorps voor de Olympische Spelen in Tokio. Het officialteam bestaat in Tokio uit twaalf vrouwen en zestien mannen.

Verheuvel maakte in 2016 ook al deel uit van het jurykorps van de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro toen paratriathlon voor het eerst op het programma stond. Hij was daarmee de eerste Nederlandse triathlonofficial die jureerde op de Paralympische Spelen en nu is hij de eerste op de Olympische Spelen. Verheuvel werd gekozen uit in totaal 146 technical officials die door de nationale federaties waren voorgedragen.

“Het was drie jaar geleden al een eer dat ik naar de Paralympics mocht, maar dat ik vier jaar later ook nog eens naar de Olympische Spelen mag, is helemaal geweldig. Ik ben enorm trots dat ik Nederland daar mag representeren. Het wordt weer een ervaring om nooit te vergeten”, laat Verheuvel weten.

Verheuvel is al dertien jaar official bij de NTB en heeft de nodige internationale ervaring. Zo heeft hij als official gefunctioneerd bij de World Triathlon Series wedstrijden van Hamburg, Stockholm en natuurlijk de Grand Final in Rotterdam. Ook was hij als Technical Delegate (de hoogste officialfunctie bij een internationale wedstrijd) actief bij de ETU-Cup races van Karlovy Vary (Tsjechië) en Kiev (Oekraïne) en de ITU World Cup in Antwerpen, en was hij assistent Technical Delegate bij het EK in Tartu (Estland).  De 53-jarige inwoner van Rhoon voltooide in november 2017 in Boedapest de ITU Level 3 Technical Official cursus, het hoogste niveau als official.

Naast Verheuvel gaat er nog een NTB-official naar Tokio; Dora Rozsa is geselecteerd voor het officialteam van de Paralympische Spelen in de Japanse hoofdstad. Rozsa heeft de Hongaarse nationaliteit maar woont in Amstelveen. Ze is lid van de Dolfijn en is ook jurylid voor de NTB in Nederlandse wedstrijden. Rosza is dit jaar de operationeel coördinator van de Special Olympics World Games in Abu Dhabi.

Sander Verheuvel tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janiro.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

HotelPlanner accommodatiepartner NTB

Lees meer