Juniorenafvaardiging EK Tartu en Super League Rotterdam bekend

Vijf jeugdatleten geplaatst voor Youth Festival Alanya

Tijdens de Super League in Rotterdam mogen vijf Nederlandse junioren jongens en vijf junioren meisjes in actie komen. Na de testweekends in Sittard is een ranking opgesteld op basis waarvan uitnodigingen gedaan zijn. Bij de jongens junioren hebben Niels van Lanen, Ian Pennekamp, Mitch Kolkman, Lucas Goené en Jesse Cuijpers de uitnodiging geaccepteerd. Bij de meisjes junioren worden Luna de Bruin, Silke de Wolde, Kim van ’t Verlaat, Robin Dreyling en Kim Groeneveld afgevaardigd namens Nederland.

Acht junior-atleten hebben zich gekwalificeerd voor het EK triathlon in Tartu, Estland. Naast de eerder geplaatste Barbara de Koning en Niels van Lanen zijn dat Marit van den Berg, Silke de Wolde en Luna de Bruin bij de meisjes en Mitch Kolkman, Ian Pennekamp en Jesse Cuijpers bij de jongens. Het EK staat gepland van 28 tot en met 30 augustus.

Hidde Mollee, Sonja de Koning en Luna de Bruin zijn na afgelopen weekend toegevoegd aan de selectie van jeugdatleten die afgevaardigd worden naar het Youth European Championships Festival van 1 tot en met 4 oktober in Alanya. Niels van Lanen en Merel Veltman waren daarvoor eerder al geplaatst.

NTB Test-event in Sittard
NTB Test-event in Sittard
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer