Jeugdcircuit Gelderland - Powered by Decathlon

Vier regionale wedstrijden voor aspiranten tot junioren

Jeugdcircuit Gelderland - Powered by Decathlon

Naast het landelijke Jeugd- en Juniorencircuit is er nu ook een regionaal circuit voor jeugd en junioren in Nederland: het jeugdcircuit Gelderland – powered by Decathlon.

De Nederlandse Triathlon Bond heeft als missie de triathlonsport toegankelijk te maken voor alle jeugd in Nederland. Met het nieuwe circuit  – met wedstrijden in Arnhem, Aalten, Didam en Apeldoorn – is daarmee met steun van Decathlon weer een mooie stap gezet.

“Een van de dingen die we willen bereiken, is het voor kinderen mogelijk te maken om dichtbij huis aan mooie, leuke en laagdrempelige wedstrijden mee te kunnen doen”, vertelt Berteke de Jong, coördinator Jeugdzaken  bij de NTB. “Als kennismaking met de sport, als ontmoetingsplek voor jonge triatleten en om lekker te kunnen racen met en tegen leeftijdsgenoten.”

Het nieuwe Gelderse circuit richt zich op aspiranten (8-12 jaar), jeugd (12-15 jaar) en junioren (16-19 jaar). De vier jeugdwedstrijden in Arnhem (28 april), Aalten (23 juni), Didam (6 juli) en Apeldoorn (7 september) vormen samen een geheel, maar er kan ook aan een of een deel van de wedstrijden worden meegedaan. Deelnemers die vier van de vier wedstrijden meedoen, worden op 7 september in Apeldoorn extra in het zonnetje gezet!

Inschrijven kan via www.ntbinschrijvingen.nl

Bekijk de flyer voor meer informatie

Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer