Jeugd- en juniorencircuit afgesloten in Zwolle

Eindprijzen verdeeld, TV Almere sterkste vereniging van 2019

Tijdens de FysioZwolle Triathlon zijn zaterdag de laatste podiumplaatsen voor het Jeugd- en juniorencircuit 2019 verdeeld. Circuitwinnaars werden Selina Franken en Mauro Dieters bij de jeugd en Robin Dreyling en Niels van Lanen bij de junioren. Met maar liefst drie Almeerse triatleten op het hoogste treetje (alleen 1e jaars junior Niels van Lanen komt uit voor het team van Trican Arnhem/Nijmegen) was de winst in het verenigingsklassement niet geheel verrassend voor TV Almere.

Niels van Lanen wist met een overtuigende dagzege in Zwolle de circuitoverwinning naar zich toe te trekken. Hij stootte daarmee Olaf-Jan Bosscher – die in Zwolle als vijfde eindigde – van het hoogste treetje. Ruben Slot bleef, ondanks een mindere klassering in Zwolle, Pim Bakker met één puntje voor. Bakker nam wel de tweede prijs in het dagklassement mee naar huis. De derde plaats ging in Zwolle naar Hidde Mollee.

Bij de junioren meisjes was Robin Dreyling vooraf al zeker van haar overwinning. Dat ze met een blessure aan de kant moest blijven maakte voor het eindresultaat dan ook geen verschil. Luna de Bruin pakte de dagzege en omdat Marit van den Berg voor Kim van ’t Verlaat als tweede eindigde wist Luna net de tweede plaats in het circuit voor de neus van Kim weg te kapen.

Ook bij de jeugd meisjes stond de winnares langs de kant in Zwolle. Selina Franken zag haar clubgenote Merel Veltman als tweede eindigen achter winnares Aniek Mars, waardoor Aniek de tweede plaats in het eindklassement veilig stelde en Merel derde werd. Rosalie Schouten werd derde in de daguitslag nadat vier andere achtervolgsters een afslag misten en op het loopparkoers van de junioren terecht kwamen.

Mauro Dieters won al drie circuitwedstrijden en voegde daar in Zwolle zijn vierde overwinning aan toe ter bevestiging van een sterk seizoen. Hugo Overmeen deed niet mee in Zwolle, maar mocht na afloop toch het podium op voor de tweede plaats in het jeugdklassement. De derde plaats was voor Jasper Morsink, die in Zwolle tweede werd voor Joran Stobbe.

Verenigingsklassement 2019
Ook het verenigingsklassement werd in Zwolle opgemaakt. TV Almere ging gedurende het hele jaar ruim aan de leiding, mede dankzij een groot aantal podiumplaatsen in alle wedstrijden. Voor resterende plaatsen was het nog wel spannend, maar kwam er zaterdag uiteindelijk geen verandering meer in het klassement. TVS ’90 uit Spijkenisse eindigde op de tweede plaats, voor Trican.

Eindstand individueel
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer