Jeugd en junioren starten seizoen in Austerlitz

Eerste circuitpunten en NK-medailles verdeeld

Jeugd- en Juniorencircuit van start bij NK crossduathlon Austerlitz

Afgelopen zaterdag schoot rondom de Pyramide van Austerlitz het Forte Jeugd & Juniorencircuit 2018 op gang met het NK crossduathlon. In het kader van een breder aanbod is dit jaar besloten om ook het NK crossduathlon op te nemen in het nationale circuit, wat onmiddellijk zorgde voor een flinke impuls van het deelnemersveld. In alle categorieën werd volop strijd geleverd om de titels en de punten!

Bij de meisjes jeugd leek het op voorhand een open strijd te gaan worden, met een aantal goede loopsters aan de start. Op de ATB bleek Luna de Bruin echter onhoudbaar en sloeg zij een beslissend gat met TVAlmere atletes Tamar Veltman en Selina Franken.

Ook bij de jongens jeugd bleef het dicht bij elkaar tot de eerste wissel, waarna Niels van Lanen en Kai van den Brink op de ATB afstand namen van alle concurrenten. Voor Niels leidde het tot zijn eerste nationale titel, Kai behield zilver eenvoudig en snelste loper Mischa Hermans liep binnen op de 3e plaats.

Bij de meisjes junioren was er vooraf 1 topfavoriete, maar na de afmelding van Shirin van Anrooij leek er een open strijd te ontstaan. Tot last minute inschrijfster Quinty Schoens kwam opdagen. Ze liet er al in de eerst run geen gras over groeien, alleen Silke de Wolde had nog zicht op de Limburgse die inmiddels al aardig wat internationale wedstrijdervaring geeft. Op de fiets werden de verschillen alleen maar groter, met voor het brons nog een mooie strijd tussen Kim van’t Verlaat en Joyce Caro. Een snelle slotrun van de eerste bracht haar de laatste podiumplaats.

De jongens junioren sprongen met 7 man sterk dicht bij elkaar op de fiets. Jongens uit de streek bepaalden vervolgens het tempo op de ATB. Veenendalers Alex Kling en Victor Goené pakten gestaag tijd op de concurrentie, waar alleen Joost Somsen gelijke tred mee kon houden. 2 momenten van materiaalpech bij Kling gaven Goené een gaatje de 2e wissel in dat hij niet meer uit handen gaf. Joost Somsen liep een sterkere slotrun dan Kling om het zilver te pakken, vóór de moegestreden Kling op plek 3.

De volgende race in het Forte Jeugd en Juniorencircuit vindt 20 mei plaats in Haarlemmermeer. Daar staat een stayertriathlon op het programma voor zowel de jeugd als de junioren, waarbij voor de junioren ook nog eens kwalificatie voor het EK in Tartu (Estland) op het spel staat.

De einduitslag van het NK crossduathlon leverde tevens een voorlopige tussenstand in het circuit op.

 

De prijswinnaars van het NK Crossduathlon 2018
De prijswinnaars van het NK Crossduathlon 2018
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer