Jetze Plat vlaggendrager in Tokio

Samen met atlete Fleur Jong

Atlete Fleur Jong en onze eigen Jetze Plat dragen op 23 augustus bij de opening van de Paralympische Spelen in Tokio de Nederlandse vlag.

“Het is een eer dat ik mag doen”, laat Plat vanuit Sittard weten waar hij zich samen met Margret IJdema en Geert Schipper de afgelopen weken voorbereidde op de Paralympische Spelen. “Het originele plan was om niet naar de openingsceremonie te gaan, omdat dat in principe niet bijdraagt aan mijn prestaties daar, maar ik hoefde er niet lang over na te denken toen ik werd gevraagd.”

“Fleur en Jetze zijn boegbeelden van de paralympische sport en het is een eer om hen in mijn team te hebben”, motiveert chef de mission Esther Vergeer haar keuze voor Jong en Plat in een bericht van NOC*NSF. “Ze hebben allebei al waanzinnige prestaties op hun CV en ze beschikken ook nog eens over enorm veel uitstraling. Dankzij hun prestaties en professionaliteit zijn ze een voorbeeld voor volgende generaties. Ik ben er enorm trots op dat zij samen tijdens de openingsceremonie TeamNL representeren.”

Plat verdedigt in Tokio zijn olympische titel van vijf jaar geleden en komt naast de triathlon ook uit als handbiker in de wegwedstrijd en de tijdrit.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer