Jetze Plat en Rachel Klamer triatleten van het jaar

Dynamisch veertiende NTB-congres op Papendal

Rachel Klamer en Jetze Plat zijn opnieuw gekozen tot sportman en sportvrouw van het jaar tijdens het veertiende jaarcongres van de Nederlandse Triathlon Bond. Klamer mocht de award voor de vijfde keer ontvangen, Plat voor het derde jaar op rij.

Jetze Plat kreeg in een volle congreszaal op Papendal de Rob Barel award voor de beste triatleet van het jaar voor de derde keer overhandigd door de naamgever, nadat hij tussen 2013 en 2017 ook gekozen was als paratriatleet van het jaar. Sinds vorig jaar reikt de NTB geen aparte award voor parasporters meer uit, als onderdeel van de integratie van gehandicaptensport.

Rachel Klamer ontving de Thea Sybesma award voor de vijfde keer. Klamer is daarmee samen met Yvonne van Vlerken en Bas Diederen de meest gelauwerde sporter, waarbij de Beuningse aan het begin van haar carrière ook nog als talent van het jaar gehuldigd is. Die eer viel dit jaar te beurt aan Silke de Wolde, die de Gijs Klerkx award ontving uit handen van Henk Klerkx. Machiel Ittmann, die dit jaar bij alle NK’s op het podium stond in zijn leeftijdklasse en het EK lange afstand won als agegrouper,  werd gehuldigd als agegrouper van het jaar.

Nederlandse Triathlon Bond

Dagvoorzitter Gerrit Heijkoop wist de zaal te animeren en in beweging te krijgen, rondom thema’s als groei van de triathlonsport, het nieuwe ICT-systeem, aanwas van jeugd en werving van officials. Ook was er een vraaggesprek met toptriatletes Els Visser, Maya Kingma en Rachel Klamer. ’s Middags waren er als gebruikelijk diverse workshops voor verenigingsbestuurders en triathlonorganisatoren en werden de competities 2020 toegelicht.

Het vijftiende NTB-congres vindt plaats op zaterdag 14 november 2020.

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer