Inspiratiesessie jeugdtriathlon

Hoe train je met jeugd?

Inspiratiesessie m.m.v. Rob Barel en Edwin van Norden

Op zondag 24 juni organiseren de NTB en LABC Triathlon (Utrecht) voor het eerst samen een scholingsdag om de kwaliteit van jeugdkader te (gaan) verbeteren en/of te versterken.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!
Eén van de speerpunten van de NTB voor de komende jaren is het verder ontwikkelen van de triathlonsport voor de jeugd. Het trainen en begeleiden van jeugd vereist andere vaardigheden en kennis van een trainer-coach op het gebied van didactiek, pedagogische aanpak en motorische ontwikkeling. Na het bijwonen van deze dag hebben de deelnemers inspiratie, kennis en vaardigheden opgedaan die helpen om de training en coaching van jeugd op een hoger plan te (gaan) tillen en/of op te gaan starten.

Doel:
Het volgen van een scholing waarin het principe ‘train de trainer’ op gebied van jeugd centraal staat. Door een mix van praktijkvoorbeelden, kennisdelen en brainstormsessies wordt getracht een ‘win – win’ situatie te creëren om training- en coaching van jeugd meer op de kaart te zetten.

Opzet:
Een inspiratie-/scholingsdag waarin de volgende onderwerpen centraal staan:

  • ‘Het trainen van jeugd’ m.b.v. speelse zwem-, fiets-, loop- en wisselvormen, gericht op techniek, behendigheid en algemene motorische ontwikkeling.
  • Fysieke voorwaarden bij jeugd in combinatie met FUN (mogelijk al in een didactische lijn).
  • Nadenken over (brainstorm): ‘wat moet er in een module / opleiding tot jeugdtrainer aan bod komen?’
  • Trainingen van ervaren trainers o.m. Edwin van Norden – RTC-zwemtrainer in Almere en Rob Barel – ’triathlonlegende’ en voormalig RTC-trainer, met een grote ervaring als trainer voor jeugd en junioren.

Doelgroep:
Deelname staat open voor iedereen die zich bezig houdt met training en coaching van jeugd in de triathlonsport, of dit wil gaan doen. Trainerspapieren zijn voor deze bijscholing dus geen vereiste!

Op deze manier kan bestaand kader nieuw kader inspireren en kunnen alle aanwezigen bijdragen aan het de verdere ontwikkeling van jeugdtriathlon.

Kosten:
De kosten voor deze dag zijn € 15,- per trainer, (inclusief lunch),

Locatie:
Utrecht, zwembad Kromme Rijn, atletiekbaan Maarschalkerweerd en fietsen in de nabije omgeving.

Aanmelden of interesse:

Wil jouw triatlonvereniging aanwezig zijn op deze dag? Geef dan de volgende informatie door aan jeugdcoördinator Berteke de Jong (berteke.de.jong@triathlonbond.nl) en/of opleidingscoördinator Paul Verkleij (paul.verkleij@triathlonbond.nl):

•           Naam vereniging / plaats
•           Aantal trainers / namen van deze trainer(s)

 

 

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer