Inschrijving WK Multisport Almere geopend

Voorinschrijving tot 1 februari

Voorinschrijving tot 1 februari, daarna zolang de voorraad strekt tot 1 juli

Agegroupatleten kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor alle WK’s die tussen 4 en 13 september plaatsvinden tijdens het ITU WK Multisport in Almere. Via NTBinschrijvingen.nl kunnen NTB-leden die in het bezit zijn van een atletenlicentie én de Nederlandse nationaliteit, op voorwaarde dat ze hebben voldaan aan de voor het specifieke WK geldende kwalificatiecriteria, aanmelden voor deelname.

Voorinschrijving tot 1 februari, daarna zolang de voorraad strekt tot 1 juli

Nederland krijgt als organiserend land per leeftijdscategorie (M/V) 25 startplaatsen toegewezen. Naar verwachting is dat voor de meeste evenementen in vrijwel alle leeftijdsklassen toereikend, met als uitzondering enkele leeftijdsklassen op het WK Triathlon Lang. Om alle belangstellenden tijdig te laten weten of ze kunnen starten is gekozen voor een korte voorinschrijvingstermijn tot 1 februari a.s. Na die termijn kan – tot uiterlijk 1 juli – alleen nog ingeschreven worden in agegroups waar nog geen 25 Nederlandse atleten voor geregistreerd staan. Atleten die vóór 1 februari hebben ingeschreven krijgen uiterlijk 10 februari bericht of ze (als ze aan de voorwaarden voor kwalificatie voldaan hebben) kunnen deelnemen. Als er in bepaalde categorieën sprake is van over-inschrijving zal er een selectie plaatsvinden op basis van eerder behaalde resultaten. Bij inschrijving na 1 februari geldt voor alle WK-wedstrijden vol = vol.

Voor atleten die in de zgn. eliteseries op het WK van start willen gaan gelden andere kwalificatie-eisen, die hier te vinden zijn.

In Almere wordt dit jaar gestreden om de wereldtitels op de duathlon standaard en sprint, de crosstriathlon, de aquathlon, aquabike en triathlon lang. Aanvullende voorwaarde voor deelname aan alle EK’s of WK’s is dat de deelnemers tijdens de wedstrijd het officiële – door de ITU goedgekeurde – landentenue dragen.

Bestellen van de benodigde wedstrijdkleding, maar ook representatiekleding als hoody’s, jassen, T-shirts, etc. kan via de website van NTB partner Forte Sportswear.

Voor wie de wedstrijdkleding eerst wil passen worden er – verspreid over het jaar en het land – diverse passessies georganiseerd. Het overzicht van deze passessies (en formulier voor aanmelding) is hier te vinden.

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer