Gratis online training voor vrouwelijke NTB-leden

Gezond presteren voor vrouwelijke duursporters

Gratis online training voor vrouwelijke NTB-leden

In mei 2018 wordt in samenwerking met sportpsycholoog Karin de Bruin en de online trainers van www.prestum.nl gestart met de online training ‘Gezond Presteren’. De training is speciaal geschreven voor vrouwelijke duursporters van 16 jaar en ouder en gaat in op verschillende aspecten die bijdragen aan het bereiken van optimale prestaties. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld het stellen van doelen, maar ook de balans tussen eten en bewegen en het belang van slaap en herstel. Maar er worden ook tips gegeven over hoe je beter om kan gaan met negatieve gedachten en negatieve opmerkingen. De training is ontwikkeld in samenwerking met sportpsychologen, diëtisten en bewegingswetenschappers. Er zijn in totaal 3 sessies, die bij voorkeur wekelijks worden gevolgd. De training is daarbij volledig online, waardoor de deelneemsters zelf kunnen bepalen op welk moment zij werken aan de training.

Maximaal 25 NTB-atletenlicentiehoudsters van 16 jaar of ouder kunnen gratis deelnemen. Voorwaarde is dan dat ook wordt meegewerkt aan het onderzoek, bestaande uit het invullen van online vragenlijsten voor en na de training. Doel daarvan is aan te tonen of de onlinetraining effectief is, zodat sporters in de toekomst deze training mogelijk vergoed kunnen krijgen bij de zorgverzekering. In tweede instantie wordt de feedback gebruikt om de training nog beter te kunnen maken. Deelname aan de training en het onderzoek is vrijwillig en de uitkomsten blijven anoniem!

Aanmelden (o.v.v. NTB lidmaatschapsnummer) en/of meer informatie?
Neem contact op met Lisanne van Bree lisanne.vanbree@outlook.com.

Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer