Genomineerden sportverkiezingen en programma NTB-congres bekend

Inschrijving en stemming geopend

De genomineerden voor de Sportverkiezing van het Jaar 2019 zijn bekend.  De uitreiking van de verschillende awards vindt plaats tijdens het NTB-congres op zaterdag 16 november.

De genomineerden bij de mannen zijn Jorik van Egdom, Daan de Groot, Jetze Plat en Marco van der Stel. Maya Kingma, Rachel Klamer, Els Visser en Yvonne van Vlerken staan op de shortlist in de categorie Sportvrouw van het Jaar 2019. In de categorie Talent van het jaar, waarin een atleet maar één keer gekozen kan worden, zijn Luna de Bruin,  Jesse Cuijpers, Willemijn Fuite, Niels van Lanen en Silke de Wolde voorgedragen.  Machiel Ittmann, Sione Jongstra en Marijke Zeekant ten slotte zijn de gegadigden voor de titel Agegrouper van het Jaar.

NTB-leden kunnen tot en met 8 november stemmen op hun favoriete sporters. De stemming van de leden telt voor 50 procent mee, de overige 50 procent wordt bepaald door de technische staf van de NTB. Tijdens het NTB-congres op zaterdag 16 november op sportcentrum Papendal wordt bekend gemaakt wie zich Sportvrouw, Sportman, Talent en Agegrouper van het Jaar 2019 mogen noemen.

Ook  het overige programma van alweer het veertiende NTB-congres is bekend. De dag wordt afgetrapt met een  energieke en interactieve inspiratiesessie door de wereld van triathlon in Nederland. Dagvoorzitter en amateur-triatleet Gerrit Heijkoop neemt de aanwezigen mee op reis langs verschillende workshops, lezingen en themabijeenkomsten. Het congres in congrescentrum Papendal begint om 9.30 en eindigt rond 16.00 uur.

Deelname aan het congres, inclusief koffie/thee/lunch en congresmap, is ook dit jaar weer geheel gratis en voor alle deelnemers ligt er een presentje klaar. Het maximum aantal deelnemers ligt op 150. Aanmelding geschiedt op volgorde van binnenkomst. Per vereniging en/of organisatie kunnen in principe twee personen worden ingeschreven. In geval van méér belangstellenden zal o.b.v. het aantal aanmeldingen bekeken worden of hiervoor ruimte is. Aanmelden kan tot en met 10 november.

 

Klik hier voor een overzicht van alle genomineerde sporters en hun prestaties

Klik hier om te stemmen op de sporters van het jaar

Klik hier voor het complete programma van het 14e NTB-congres

Klik hier om aan te melden voor het 14e NTB-congres

 

Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer