Genomineerden sportverkiezingen bekend

Paratriatleten voortaan geen aparte categorie meer

Genomineerden sportverkiezingen bekend

De genomineerden voor de Sportverkiezing van het Jaar 2018 zijn bekend. Leden van de NTB hebben de afgelopen weken kandidaten voorgedragen en de bond heeft samen met een vakjury de genomineerden geselecteerd. De uitreiking van de verschillende awards vindt plaats tijdens het NTB-congres op 17 november.

De Verkiezing van de Sporters van het Jaar 2018 heeft dit jaar een iets andere opzet dan in 2017. Nadat Jetze Plat in 2017 de titel Sportman én Paratriatleet van het Jaar in de wacht sleepte, gingen er onder atleten en de technische staf stemmen op om de categorieën samen te voegen. De NTB heeft daar met ingang van dit jaar gehoor aan gegeven. Twee paratriatleten wisten daardoor dit jaar door te dringen tot de shortlist bij de mannen: Jetze Plat en Geert Schipper. De overige kanshebbers in de categorie Sportman van het Jaar zijn: Jorik van Egdom, Marco van der Stel en Evert Scheltinga.

Jony Heerink, Rachel Klamer, Els Visser, Yvonne van Vlerken en Quinty Schoens zijn de genomineerden in de categorie Sportvrouw van het Jaar 2018. In de categorie Talent van het jaar, waarin een atleet maar één keer gekozen kan worden, zijn Barbara de Koning, Victor Goené, Shirin van Anrooij, Joey van ’t Verlaat en Sophie van der Most voorgedragen. Sione Jongstra, Tessa Kortekaas en Derk de Korver ten slotte zijn de gegadigden voor de titel Agegrouper van het Jaar.

NTB-leden kunnen tot en met 9 november stemmen op hun favoriete sporters. De stemming van de leden telt voor 50 procent mee, de overige 50 procent wordt bepaald door de technische staf van de NTB. Tijdens het NTB-congres op zaterdag 17 november op sportcentrum Papendal wordt bekend gemaakt wie zich Sportvrouw, Sportman, Talent en Agegrouper van het Jaar 2018 mogen noemen.

Breng je stem uit Overzicht genomineerden
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer