Geen Run Bike Run Series in 2020

Nieuwe mogelijkheden voor duathlon worden onderzocht

De Run Bike Run Series zullen in 2020 geen doorgang vinden. De afgelopen jaren is geprobeerd de duathlonsport met de Run Bike Run series extra te stimuleren, maar het aantal deelnemende teams en specialisten is te klein gebleken om een wedstrijdserie voor elk niveau (voor top- en breedtesporter) neer te kunnen zetten.

Ondanks het stopzetten van de series blijft het uitgangspunt dat duathlon (Run Bike Run) een volwaardige discipline is binnen de combiduursporten van de NTB. Met de middelen die door het afgelasten van de Series beschikbaar komen, zal – in samenwerking met organisaties en andere betrokkenen – worden onderzocht op welke wijze de duathlon de komende jaren een impuls kan gaan krijgen en of de Series in de toekomst eventueel weer op de kalender terug kunnen keren. Een samenwerking met de Belgische bond is daarin een mogelijke optie, die de komende tijd nader onderzocht wordt.

De NTB en de organisatoren van de Run Bike Run Series bedanken alle deelnemers en organisaties uit de afgelopen jaren nadrukkelijk voor het vertrouwen en enthousiasme. Aan de belangstelling en inzet vanuit de doelgroep heeft het niet gelegen, maar de duathlon als discipline verkeert in zwaar weer (niet alleen in Nederland). Hoewel het aantal wedstrijdorganisaties niet meer zo heel heel groot is, verwijzen we toch graag naar de NTB-kalender 2020 voor mooie wedstrijden, met als hoogtepunt natuurlijk het WK Multisport in Almere. Op 5 en 6 september vinden daar respectievelijk het WK sprint (5-20-2,5) en WK standaard (10-40-5) duathlon plaats. De duathlons in Hoorn, Oldenzaal en Hoogerheide zullen in elk geval als kwalificatiewedstrijden voor deze WK’s gaan gelden. Meer informatie hierover wordt binnenkort verwacht (na overleg met de agegroupcoördinator, bondscoach en organisaties).

Suggesties en/of vragen? Mail naar info@RBRseries.nl 

 

Lees volgend artikel

Diede Diederiks twee keer podium in WK Xterra

Diede Diederiks is vorig weekend tweede en derde geworden tijdens het WK Xterra. Donderdag won ze zilver tijdens de shorttrack wedstrijd, zaterdag liep ze naar het brons in de ... Lees meer