Elfde plaats voor De Wolde in Doha

Cornelisse eindigt met zestiende plek in middenmoot

Silke de Wolde is vandaag in Doha tijdens de ANOC World Beach Games als elfde geëindigd in de aquathlon. Eva Cornelisse had in de hoofdstad van Qatar last van de hitte, maar wist toch nog een zestiende plaats uit het vuur te slepen.

Spanje sloeg maandagochtend een dubbelslag in de aquathlon (2,5 km lopen, 750 zwemmen en 2,5 km lopen) in Doha. Kevin Tarek Vinuelas was de beste bij de mannen, terwijl Francisca Tous bij de vrouwen naar de overwinning zwom en liep.

In de vrouwenrace nam Tous in de eerste run de leiding. Ze werd tijdens het zwemmen nog wel bijgehaald door de Britse Chloe Pollard, maar de Spaanse toonde zich vervolgens oppermachtig in de afsluitende 2,5 km lopen.

Silke de Wolde verloor tijdens de eerste run 21 seconden op de leidster in de wedstrijd en begon als veertiende aan het, vanwege de hoge watertemperatuur tot 750 meter ingekorte zwemonderdeel. Tijdens het zwemmen wist De Wolde door te schuiven naar de twaalfde plek en na een snelle wissel begon ze als elfde aan het lopen. Die positie wist de 18-jarige atlete uit Almere in de laatste run vast te houden.

Eva Cornelisse realiseerde de twaalfde looptijd in de eerste run, zakte tijdens het zwemmen naar de vijftiende plaats en raakte in de laatste kilometer van het lopen bijna bevangen door de hitte waardoor ze nog een plaatsje verloor.

Coach Armand van der Smissen hoopte vooraf op een plek bij de eerste tien, maar toonde zich na afloop toch tevreden. “We zaten er dichtbij. Een elfde plaats voor Silke in dit veld is gewoon goed. Eva had het lastig vanwege de hitte. Zij stortte na de finish zelfs in, maar is nu weer okay.”

Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer