EK voor clubteams verplaatst naar oktober

Rotterdam nu kwalificatiewedstrijd voor 2018

ETU verplaatst EK Mixed Team Relay voor clubs naar oktober 2018

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving (vanuit de ETU, en daarop volgend vanuit de NTB) vindt het EK Mixed Team Relay voor verenigingen dit jaar plaats in oktober. De ETU maakte dit 1 januari bekend via haar eigen website. Plaats van handeling blijft het al eerder aangewezen Lissabon.

Deze nieuwe ontwikkeling biedt – anders dan op 13 december gecommuniceerd – de mogelijkheid om in Nederland in seizoen 2018 een kwalificatiemoment voor het EK van 2018 aan te wijzen.

Concreet betekent het dat alle geïnteresseerde verenigingen de kans krijgen om zich op 2 juni 2018 in Rotterdam te kwalificeren voor het EK in Lissabon. De in het bericht van 19 december jl. genoemde spelregels blijven van kracht, met dit verschil dat het nu om kwalificatie voor 2018 gaat.

Voor junioren geldt dat de kwalificatie voor 2018 op basis van uitslag van het verenigingsklassement van het Jeugd- en Juniorencircuit 2017 al is toegekend aan TV Almere. Voor deze leeftijdsgroep zal bij de teamwedstrijd in Rotterdam wel ook een apart dagklassement worden opgemaakt.

Inschrijven voor de wedstrijd in Rotterdam is binnenkort mogelijk via www.ntbinschrijvingen.nl.

ETU verplaatst EK Mixed Team Relay voor clubs naar oktober 2018
Lees volgend artikel

Nog 60 dagen tot de start van het JJC 2019

We zitten vandaag nog precies 60 dagen vóór de start van het nieuwe seizoen van het Forte Jeugd- en Juniorencircuit tijdens het NK crossduathlon in Austerlitz. Nadat eind vorig ... Lees meer