Pilot Mixed Team Relay bij NK Rotterdam

Slotstuk van NK sprint met maximaal 100 teams

Pilot Mixed Team Relay in Rotterdam

Zaterdag 2 juni wordt in Rotterdam – als slotstuk op het NK Sprint – voor het eerst een ‘Mixed Team Relay’ georganiseerd. Deze wedstrijd staat open voor iedereen, waarbij verenigingsteams tevens kwalificatie voor het EK voor clubs in 2019 kunnen afdwingen.

De Mixed Team Relay – die op de Olympische Spelen in Tokio 2020 voor het eerst op de kalender staat – is een triathlon in estafettevorm. Een team bestaat uit twee mannen en twee vrouwen. Als eerste legt één van de mannen een supersprint af, in Rotterdam bestaande uit ca. 300 meter zwemmen, 5 km fietsen en 2 km lopen. In de ‘relay-zone’ tikt deze atleet vervolgens één van de vrouwen aan, waarna ook de andere man en vrouw nog aan de beurt komen. Het viertal dat estafette-triathlon als snelst aflegt, wint de wedstrijd.

Teams moeten bestaan uit twee mannen en twee vrouwen uit de categorieën H/D16 en ouder.

Voor teams die kans willen maken op kwalificatie voor het EK voor clubs, geldt een aantal aanvullende spelregels:

  • Alle vier de teamdeelnemers hebben een A-licentie van de NTB, via dezelfde vereniging.
  • Het team mag een mix zijn van junioren (H/D16+) en senioren.
  • Een team dat volledig bestaat uit junioren, maakt kans op kwalificatie voor het EK Mixed Team Relay U19 voor clubs.

Er is plaats voor maximaal 100 teams. De wedstrijd vindt plaats aan het begin van de avond. Deelnemers die eerder op de dag zijn gestart op het NK Sprint (elite, junioren en masters) zijn ook startgerechtigd om mee te doen aan de Mixed Team Relay.

Meer informatie: www.triathlon010.nl
Aanmelden: www.ntbinschrijvingen.nl

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer