EK-titels op het spel in Kitzbühel op sprintafstand en relay

Snel raceformat met supersprints in halve finales en finales

Rani Škrabanja. Foto World Triathlon Media / Janos Schmidt
Rani Škrabanja. Foto World Triathlon Media / Janos Schmidt

Zestien Nederlandse atleten doen vanaf vrijdag mee aan het EK triathlon sprint in het Oostenrijkse Kitzbühel. Er wordt in Kitzbühel gestreden om de titels in verschillende manches over de super sprint afstand (500m zwemmen, 13 km fietsen en 3 km hardlopen).

Rachel Klamer en Maya Kingma ontbreken in Oostenrijk maar de Nederlandse mannen komen met Marco van der Stel, Jorik van Egdom en Donald Hillebregt wel op volle sterkte aan de start. De halve finales staan vrijdag op het programma en daarin kunnen atleten zich plaatsen voor de A- of B-finale op zaterdag. Hetzelfde wedstrijdconcept geldt ook voor de overige categorieën in Kitzbühel.

Rani Škrabanja, Quinty Schoens, Silke de Wolde,Youri Keulen en Niek Heldoorn komen in actie in de U23-categorie en Barbara de Koning, Robin Dreyling, Sonja de Koning, Aniek Mars, Jesse Cuijpers, Niels van Lanen, Gjalt Panjer en Mitch Kolkman starten bij de junioren. Barbara de Koning, die dit seizoen al twee Europe Junior Cups op haar naam schreef, is bij de juniorenvrouwen een serieuze kanshebber voor een medaille.

Op de laatste dag in Oostenrijk staat het EK mixed teamrelay voor junioren en elite/U23 op het programma. Wie in deze races zullen starten, wordt na de individuele wedstrijden op zaterdag bekend. Wat het elite/U23 team zonder Klamer en Kingma kan uitrichten, is afwachten. Het juniorenteam zou in Kitzbühel mee moeten kunnen strijden voor een topnotering.

Meer informatie op de website van Europe Triathlon

Europe Triathlon
Jorik van Egdom. Foto World Triathlon Media / Janos Schmidt
Jorik van Egdom. Foto World Triathlon Media / Janos Schmidt
Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer