EK Multisport: brons voor Te Pas, Hijman en Van Dijk

Nederland blijft het goed doen

Nederland blijft het goed doen op het EK Multisport in het Roemeense Targu Mures. Belofte Niels te Pas en juniore Marije Hijman waren zondag goed voor brons op het EK duathlon en Zoe van Dijk veroverde dinsdag eveneens brons op het EK crossduathlon voor junioren.

Niels te Pas viel eerder dit jaar met zijn vierde plaats op het WK duathlon in Pontevedra net buiten het podium, in Roemenië was het wel raak. De winst in de beloftenwedstrijd ging naar de Fransman Krilan le Bihan die negen seconden voorsprong had op de Belg Arnoud Dely. Te Pas finishte daar weer zeventien seconden achter als derde. In de gecombineerde wedstrijd met de elite, leverde hem dat een veertiende plaats op. Olaf Jan Bosscher was bij de junioren goed voor de vierde plek en Jaimy Voogt werd zevende.

Bij de elitevrouwen kwam Lesley Smit dicht bij het podium, op slechts acht seconden van de bronzen medaille. De winst ging naar de Spaanse Irene Loizate Sarrionandia, die de Oostenrijkse Sandrina Illes en landgenote Sonia Bejerano te snel af was. Sophie van der Most maakte indruk met de snelste fietstijd van het veld en eindigde als achtste. Marije Hijman was goed voor de twaalfde plek overall en het brons bij de juniorvrouwen. Marlou Bijlsma sloot de rij op de vijftiende plek.

Nederlandse Triathlon Bond

Brons was er ook dinsdag voor Zoe van Dijk in de crossduathlon. Zij moest de Slowaakse Zuzana Michaličková en Margaréta Bičanová voor laten gaan die eerder ook al de crosstriathlon in Targu Mures domineerden. Willemijn Fuite, in de crosstriathlon goed voor brons, eindigde dit keer als vierde. Lucas Goené had te maken met materiaalpech en finishte bij de junioren, na zijn gouden medaille in de crosstriathlon, nu als vierde. Die plaats was ook weggelegd voor zijn broer Victor bij de beloften. Rody Kroon en Alex Kling finishten respectievelijk als vijfde en zesde.

Nederlandse Triathlon Bond
Uitslagen EK crossduathlon Uitslagen EK duathlon
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer