Eerste nationale titels van 2024 op het spel in Enschede

IJsbaan Twente decor voor NK en AGK wintertriathlon

IJsbaan Twente in Enschede is zaterdag het decor voor het NK Wintertriathlon. Het is voor het eerst sinds 2019 dat er weer een NK in deze discipline (hardlopen, fietsen, schaatsen) wordt georganiseerd. Wie worden dit weekeinde de langverwachte opvolgers van Jeroen Lute en Jeike Wallinga?

Met bijna 400 starts is het een volle bak zaterdag in Enschede. Voor het NK elite en agegroupers maakte de organisatie zelfs extra plek voor deelnemers nadat de wedstrijd al ruim voor de sluiting van de inschrijving dreigde vol te boeken.

In totaal 143 deelnemers (mannen en vrouwen) staan er op de startlijst voor het NK over de kwart afstand (10 km lopen, 55 km fietsen en 20 km schaatsen). Recordhouders in Enschede zijn Simon den Braber (2.25.38 in 2022) en Pien Keulstra (2.41.39 in 2015). Den Braber (foto) is zaterdag ook weer van de partij, eveneens als Wallinga die vijf jaar geleden na een tumultueuze race de nationale titel veroverde.

Ook voor de junioren staan er in Enschede nationale titels op het spel. Zij leggen een race over de sprintafstand (5 km lopen -22 km fietsen -10 schaatsen) af. Naast het NK voor elite, junioren en agegroupers zijn er zaterdag op en rond IJsbaan Twente ook wedstrijden voor jeugd en recreanten.

Het NK voor elite en agegroupers begint zaterdag om 13.10 uur met de vrouwenwedstrijd en de mannen starten 5 minuten later om 13.15 uur. De junioren horen het startschot om 12.40 uur.

Nederlandse Triathlon Bond
STARTLIJSTEN PROGRAMMA
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer