Dubbel NK in Klazienaveen

NK Midden én NK voor jeugd en junioren.

NK triathlon over de middenafstand én het NK voor jeugd en junioren.

Het NK over de middenafstand keert zondag terug in Klazienaveen waar ook al in 2015 en 2016 werd gestreden om het rood-wit-blauw. Yvonne van Vlerken is de grote favoriete bij de vrouwen. De in Oostenrijk woonachtige triatlete doet het dit jaar iets rustiger aan en schrapte alle hele triathlons van haar programma. Begin juli moest ze vanwege een mechanisch probleem aan haar fiets uitstappen in de Challenge Walchsee, dus in Klazienaveen zal Van Vlerken extra gebrand zijn op een goed resultaat. De titel zal ze echter niet cadeau krijgen want ook Pleuni Hooijman, onlangs nog tweede in de Ironman Ierland, en Tessa Kortekaas, afgelopen weekend winnares van de Ironman 5150 in Hoorn, zijn van de partij. Titelverdedigster Marleen Honkoop, eind juni nog de sterkste in Oud Gastel, ontbreekt op de deelnemerslijst.

Evert Scheltinga is wel in Klazienaveen om zijn titel te verdedigen. Ook de nummers twee en drie van vorig jaar, Milan Brons en Stefan Overmars, komen in actie in Drenthe. Daarnaast zijn ook Sven Strijk, winnaar van de halve triathlon in Nieuwkoop, en Menno Koolhaas, tweede in Nieuwkoop, gegadigden voor het podium.

Het NK over de middenafstand in Klazienaveen start zondag om 10.00 uur. Ook het NK voor jeugd en junioren wordt afgewerkt in Klazienaveen. De junioren starten vanaf 14.45 uur op de sprintafstand, waarna de jeugdatleten vanaf 16.15 uur afsluiten met de halve sprint. Omdat de titelverdedigers bij zowel de jeugd als de junioren (respectievelijk Niels van Lanen / Luna de Bruin en Niek Heldoorn / Quinty Schoens)  inmiddels in de volgende leeftijdscategorie zijn ingestroomd zijn alle titels vacant en wordt een spannende strijd verwacht.

Niels van Lanen won vorig jaar het NK bij de jeugd (foto: Sonja Jaarsveld)
Niels van Lanen won vorig jaar het NK bij de jeugd (foto: Sonja Jaarsveld)
Website organisatie
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer