Duatleten maken zich op voor weer een NK

NK Duathlon Lang in Almere

NK Duathlon Lang in Almere

Een week geleden stond in Hoogerheide de Nederlandse titel op de sprintafstand op het spel, zaterdag maken de duatleten zich alweer op voor het NK over de lange afstand in Almere.

Daan de Groot kroonde zich een week geleden in Denemarken Europees kampioen over de middenafstand en miste daardoor de Nederlandse titelstrijd in Hoogerheide. Ook in Almere ontbreekt De Groot, die wel op de startlijst staat in de 1e divisiewedstrijd, een dag later in Almere. “Twee wedstrijden over de lange afstand in een week vonden mijn trainer en ik wat te veel van het goede”, zegt De Groot daarover. “Maar jammer is het natuurlijk wel, dat deze wedstrijden zo dicht bij elkaar op de kalender staan.”

Yennick Wolthuizen kwam een week geleden ook in actie op het EK in Denemarken, maar komt zaterdag wel aan de start in Almere. Wolthuizen, die zijn titel verdedigt in Almere, is door het ontbreken van De Groot de grote favoriet voor de Nederlandse titel op de lange afstand (10 km lopen, 60km fietsen en 10 km lopen). Wolthuizen kan in Almere de grootste tegenstand verwachten van Hellas-clubgenoot Jelle Lugten, cross-specialist Christiaan Solleveld en lange afstand-triatleten Dirk Wijnalda en Diederik Scheltinga.

Marina van Dijk verdedigt in Almere haar titel in de vrouwenwedstrijd. Ook van Dijk kwam vorige week in actie op het EK over de middenafstand in Denemarken, waar ze als zesde eindigde. Deborah Schouten, de nummer twee van vorig jaar ontbreekt in Almere, maar de nummer drie Miriam van Reijen, is wel weer van de partij.
Het NK duathlon start zaterdag om 9.00 uur.

Meer informatie

Foto: de start van het NK voor vrouwen in 2018

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer