Duathlontitels op het spel in Almere

De Groot, Schoot Uiterkamp en Diederiks topfavorieten in Almere

Na een hiaat van een jaar strijden de duatleten zaterdag in Almere weer om de Nederlandse titels. Wie worden de opvolgers van Yennick Wolthuizen en Jony Heerink?

Vooraf lijken Daan de Groot bij de mannen en Ann Schoot Uiterkamp en Diede Diederiks bij de vrouwen de beste papieren te hebben. De Groot en Schoot Uiterkamp hebben in ieder geval iets recht te zetten na het WK Powerman in Zofingen waar de weersomstandigheden roet in het eten gooiden voor het duo.

Daan de Groot heeft zich toegelegd op de lange afstand en belandde drie weken geleden net naast het podium in Zofingen. De triatleet van Hellas kan ook op de korte afstand goed uit de voeten en veroverde in 2018 al eens de Nederlandse titel op de standaard afstand – 10 km hardlopen, 40 km fietsen en 5 km hardlopen.

Naast topfavoriet De Groot zijn Wouter Dijkshoorn, onlangs nog tweede op het EK crossduathlon, Thomas Cremers, die vorig jaar net voor de coronacrisis uitbrak als vierde op het EK duathlon U23 eindigde, uittredend kampioen Yennick Wolthuizen, Koen Wiggers, Simon den Braber, Juul van de Kruijs, Mathijs Weijkamp Robert de Korte, Mario Poldervaart, Bram Smit en Olaf van den Bergh de belangrijkste gegadigden voor een podiumplek.

Ook Ann Schoot Uiterkamp staat gemotiveerd aan de start van het NK. Zij werkte twee jaar met hart en ziel naar het WK Powerman in Zofingen toe, maar werd tijdens het fietsonderdeel met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Is zij genoeg hersteld om in Almere Diede Diederiks van het lijf te houden? Diederiks is bezig aan een succesvol seizoen en veroverde twee weken geleden nog een zilveren medaille op het EK crossduathlon in Italië. Podiumkandidaten zijn verder Sophie van der Most, Joyce Caro, Maaike Telkamp, Marieke Brouwers en Saskia van Vugt.

In Almere strijden ook de masters, jeugd en junioren om de Nederlandse titels. In alle categorieën zijn de startlijsten goed gevuld. Je vindt ze hier

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer