Duathlon NK’s naar Almere en Hoogerheide

Tevens kwalificatiewedstrijden WK Almere

Het NK duathlon over de standaard en sprintafstand vinden in 2020 plaats in respectievelijk Almere en Hoogerheide. Beide wedstrijden zijn door bondscoach Armand van der Smissen aangewezen als kwalificatiewedstrijden voor de duathlon WK’s die volgend jaar plaatsvinden Almere. Het NK duathlon over de lange/middenafstand komt voor 2020 te vervallen.

Het NK duathlon over de midden/lange afstand vond de laatste jaren plaats in Almere tijdens het weekend van de ‘Duin-triathlon’, maar de organisatoren richten zich in 2020 op de standaardafstand (10 kilometer lopen – 40 km fietsen – 5 km lopen) die begin september ook op het WK-programma staat. Het NK duathlon standaard (elite en masters), dat is aangewezen als kwalificatiemoment voor het WK over deze afstand, vindt plaats op zaterdag 11 april in combinatie met de tijdrit Almere. Het parkoers in de Flevopolder is daarmee op de zaterdag voor Pasen voor een groot deel gelijk aan dat van het WK later in het jaar en vormt dus een ideale testwedstrijd voor de mondiale titelstrijd.

Nederlandse Triathlon Bond

Het NK duathlon sprint (2,5 – 20 – 5) is een kwalificatiewedstrijd voor het WK sprint. De Nederlandse titelstrijd voor elite, masters, jeugd en junioren wordt op zondag 3 mei gehouden in Hoogerheide. Er zijn aparte series voor mannen en vrouwen (met maximaal honderd deelnemers per serie) waarbij stayeren is toegestaan. De junioren starten samen met de elite en masters, voor de jeugd start is er een aparte (non-stayer)serie over de halve afstand.

Ook agegroupers kunnen deze NK’s gebruiken als kwalificatie voor de beide WK’s. Zie hiervoor alle informatie op de NTB-website.

Vanwege het combineren van het NK standaard (dat de laatste jaren plaatsvond in Spijkenisse, maar dat evenement keert in 2020 niet terug op de kalender) met de tijdrit in Almere die al was vastgelegd op 11 april, moest tevens gezocht worden naar een nieuwe datum voor de RBR Oldenzaal. Deze wedstrijd stond oorspronkelijk óók gepland voor 11 april, maar vindt in overleg met de organisatie nu plaats op 25 april.

De inschrijving voor Oldenzaal is al open, Almere en Hoogerheide volgen zo spoedig mogelijk.

 

 

 

 

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

NTB Check-In vereenvoudigt inschrijfproces wedstrijddag

Lees meer