Drie kleuren eremetaal voor TeamNL bij World Paratriathlon Series in Milaan

Jetze Plat en Geert Schipper domineren als vanouds

MILAAN – Met een zege in de eerste race van de World Paratriathlon Series is Jetze Plat zijn triathlonseizoen begonnen zoals hij 2018 afsloot. Het podium in de PTWC-klasse voor rolstoelatleten was in Milaan dit weekend hetzelfde als in Rio bij de Paralympische Spelen in 2016. Geert Schipper pakte het zilver, voor de Italiaan Achenza. Margret IJdema veroverde brons in de rolstoelklasse voor vrouwen

Na een als vanouds ijzersterk zwemonderdeel was Jetze Plat direct vertrokken voor de winst. Geert Schipper had iets langer nodig om de Italiaan Achenza, die vanwege een andere handicap drie minuten voorsprong krijgt bij de start, in te halen, maar ook Schipper wist zich ruim voor de meet zeker van het gewenste resultaat. De Nederlanders beginnen eind juni in Montreal aan de kwalificatieperiode als beste geklasseerde atleten in de rolstoeldivisie.

Margret IJdema verbeterde zich deze winter sterk op het handbiken en wist na een sterk zwemonderdeel  in de klasse PTWC lang de leiding te houden. Met wheelen komt de Noord-Hollandse nog tekort voor de winst, maar het gat met de nummer twee was niet eerder zo klein. IJdema kon zich dan ook tevreden stellen met het brons.

Maurits Morsink kwam in Milaan zonder grote verwachtingen aan de start in de PTS2-klasse. De Rotterdammer kampt met een blessure, die zijn looptraining momenteel goeddeels onmogelijk. Morsink fietste sterk en verloor het podium tijdens het lopen nooit uit het oog, maar moest zich met een vierde plek tevreden stellen. Debutant Nico van der Burgt, die uitkomt in de PTS4-klasse, werd tijdens de race gemonitord. In de komende maand moet duidelijk worden of hij uit kan komen in de PTS3-klasse, waarvoor een aanvraagprocedure loopt. Van der Burgt werd in Milaan tiende.

Nederlandse Triathlon Bond

Een deel van TeamNL paratriathlon vervolgt de World Paratriathlon Series volgende maand in Yokohama. Eind juni is de wedstrijd in Montreal het begin van de kwalificatieperiode voor Tokio. Tot die tijd is voor een aantal atleten het verzamelen van rankingpunten het belangrijkste doel. Jetze Plat richt zich de komende tijd op het handbiken en zal in Montreal pas weer een triathlon doen.

Nederlandse Triathlon Bond
Ga naar de uitslagen
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer