De Vries en Van der Stel verdedigen titels op NK Sprint

Ontknoping Eredivisie in Ouderkerk

Marco van der Stel en Sarissa de Vries verdedigen zaterdag in en rondom de Ouderkerkerplas hun NK-titels op de sprintafstand. De kampioenen van vorig jaar zien ook de meeste podiumgenoten van 2018 weer terug aan de start. Van der Stel treft onder andere Squadra-teamgenoot Youri Keulen en Thomas Cremers. Daarnaast staan ook Menno Koolhaas, die vorige week de titel pakte op de olympische afstand in Veenendaal en Donald Hillebregt, die twee jaar geleden op het podium stond, aan de start. Bij de vrouwen ontbreekt Lotte Wilms, die vorig jaar brons won. Jony Heerink, vorig jaar goed voor zilver, is wel van de partij.

Voor de teams uit de Eredivisie staat de ontknoping van het kampioenschap 2019 op het spel. Squadra uit Eindhoven en Kijani Beesd gaan daarin aan kop, maar de verschillen zijn klein. Met name bij de vrouwen, waar vier teams nog strijden om de landstitel.

In Ouderkerk wordt tevens gestreden om de NK-titels voor neosenioren. Om 12.00 uur starten de vrouwen voor hun kampioenschap en om 13.15 uur gaan de mannen van start. De organisatie van de Teamcompetities Triathlon doet op instagram verslag van de races.

Voorbeschouwing finale Eredivisie op 3athlon.nl

Marco van der Stel verdedigt zijn titel op het NK sprint

Foto: Sonja Jaarsveld, Rotterdam 2018

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer