Criteria selecties Triathlon Olympisch en Paralympisch 2019-2020

2019 staat vooral in het teken van kwalificatie voor Tokio

De Nederlandse Triathlon Bond heeft de criteria voor de selecties voor de olympische afstand, de mixed team relay en de paralympische triathlon bekend gemaakt. Ook de selectiecriteria voor de overige selecties binnen de NTB – het NTC Triathlon talent TeamNL, de Paralympische selectie en het RTC junioren opleidingsprogramma Flevoland/Almere, Alkmaar, Brabant en Sittard – staan online.

Het seizoen 2019 staat grotendeels in het teken van de kwalificatie voor de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio 2020. De selectiecriteria voor de selecties voor de olympische triathlon, de mixed teamrelay en de paralympische triathlon hangen daar nauw mee samen. “Het zijn objectieve criteria, resultaten die behaald moeten worden, waar de atleten gedurende het triathlonseizoen aan moeten voldoen”, vertelt technisch directeur Adrie Berk. Voor de selecties onder de Tokio TeamNL-selecties gelden iets andere regels. “Op jongere leeftijd kijken we niet alleen naar de prestaties, dan telt ook het oog van de coach mee”, vervolgt Berk. “We hanteren dan ook subjectieve selectiecriteria. Als iemand bijvoorbeeld heel hard kan zwemmen dan kijken we of de atleet potentie heeft om ook de andere twee onderdelen naar een hoger niveau te brengen.”

Bekijk alle criteria
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer