Cremers en Kootstra sterkste duatleten in Sittard-Geleen

Overige titels voor Cuijpers,  Van Drogenbroek en Scheepers  

Thomas Cremers en Aline Kootstra hebben vandaag op het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard-Geleen de Nederlandse duathlontitels op de sprintafstand gewonnen. Rood-wit-blauwe truien waren er verder voor Jesse Cuijpers (beloften), Jippe van Drogenbroek en Femke Scheepers (junioren). 

Thomas Cremers was een jaar geleden goed voor het brons op het NK duathlon, maar dit keer wist de atleet uit Elst iedereen achter zich te laten. Tijdens de eerste run bleef een grote groep bij elkaar, maar Cremers ging met een kleine voorsprong als eerste de wisselzone in na het lopen. Eenmaal op de fiets nam hij met de beloften Pim Bakker en Jesse Cuijpers een voorsprong.

Het drietal werkte goed samen op de fiets en begon gelijktijdig aan de afsluitende 2,5 km lopen. Cremers toonde zich de beste loper. Bakker moest als eerste afhaken en ook voor Cuijpers lag het tempo van Cremers uiteindelijk iets te hoog. Het verschil aan de finish was echter klein. Cuijpers finishte 9 seconden achter Cremers als tweede en veroverde zo het zilver overall en het goud bij de beloften. Bakker was daar weer 16 seconden achter goed voor het brons (en zilver bij de beloften). Mats Keulstra finishte als vierde en maakte het podium bij de beloften compleet.

Bij de vrouwen viel ook de beslissing in de laatste run. De Zwitserse Jolanda Annen en Aline Kootstra maakten er een mooie strijd van. Zij namen afstand tijdens de eerste 5 km lopen, bleven op de fiets bij elkaar en het was uiteindelijk Annen die de winst in de tweede run naar zich toe trok. Kootstra finishte 36 seconden later als tweede en veroverde zo, na het NK duathlon over de standaardafstand in 2023, haar tweede Nederlandse titel. In het kleine deelnemersveld ging het brons naar uittredend kampioene Karin Nieuwenhuijsen die een mindere dag had.

Bij de junioren jongens gingen de Nederlandse titels naar Jippe van Drogenbroek die zijn titel van vorig jaar prolongeerde. Femke Scheepers finishte achter de Belgische Marthe Roelans als tweede, maar hield wel alle Nederlandse deelneemsters achter zich.

UITSLAGEN
Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer