Bronzen medaille voor Thomas Cremers bij beloften op WK duathlon

Ereplaatsen voor Niels te Pas en Sophie van der Most

Foto: ITU/Javier Cervera
Foto: ITU/Javier Cervera

PONTEVEDRA-Thomas Cremers heeft op het WK duathlon brons veroverd in de wedstrijd voor beloften. Niels te Pas werd in dezelfde wedstrijd vierde. Wesley Mols en Stijn Jansen vielen uit onderweg. Sophie van der Most werd bij de elite vrouwen zevende in de Spaanse plaats waar het WK multisport momenteel plaatsvindt.

Met een veertiende plek bij de elite en het brons bij de beloften in een gecombineerde race, vestigt Thomas Cremers steeds nadrukkelijker zijn naam als internationaal duatleet. Vorig jaar werd de Gelderlander al vierde bij de beloften en een jaar eerder mocht hij bij de junioren al eens op het WK-podium staan met een bronzen medaille om zijn nek. Zowel Cremers als Te Pas konden het hoge looptempo van de elite-atleten in de eerste run niet volgen, maar met een sterk fietsonderdeel meldden ze zich alsnog voorin de wedstrijd. Niemand reed harder dan Cremers vandaag en ondanks het verlies van plaatsen tijdens de tweede run, wisten beide mannen zich netjes in het middenveld te handhaven met plek veertien voor Cremers en plek zestien voor Te Pas.

Het WK multisport duurt nog tot volgend weekend, met onder meer WK’s cross triathlon, aquathlon en triathlon lange afstand nog op het programma.

ITU/Javier Cervera
ITU/Javier Cervera
Ga naar de uitslagen
Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer