Brons voor Kim van ‘t Verlaat op EK duathlon

Vierde plaats voor Thomas Cremers en Olaf Jan Bosscher

Nederland neemt één medaille terug naar huis van het EK duathlon in het Spaanse Punta Umbria. Kim van ’t Verlaat was in de wedstrijd voor juniorvrouwen goed voor het brons. Thomas Cremers en Olaf Jan Bosscher grepen met een vierde plaats, respectievelijk bij de beloften en junioren, net naast de medailles.

Kim van ’t Verlaat realiseerde in Spanje de snelste fietstijd in de race voor juniorvrouwen, maar de Spaanse Carla Domínguez Torner en María Casals Mojica waren al tijdens de eerste run gevlogen.  De Nederlandse wist samen met de Zwitserse Marilena Kuster tijdens het fietsonderdeel de achterstand weer goed te maken, maar de Spaanse atletes waren ook tijdens het laatste looponderdeel te sterk.

Het was uiteindelijk Domínguez Torner die de gouden medaille voor zich opeiste, 22 seconden later gevolgd door Casals Mojica. Voor Van ’t Verlaat, die 32 seconden achter de nummer twee de finish passeerde, was het haar eerste medaille op een internationaal kampioenschap. Silke de Wolde legde beslag op de zesde plaats en Willemijn Fuite finishte op de achtste plek.

Thomas Cremers finishte in de gecombineerde elite- en beloftenwedstrijd als zeventiende en kwam uiteindelijk negentien seconden tekort voor het brons bij de beloften. De titel bij de elite ging naar de Fransman  Benjamin Choquert.  Het zilver ging naar zijn landgenoot Krilan Le Bihan. De Canadees Tyler Mislawchuk versloeg op de eindstreep olympisch kampioen Alistair Brownlee, maar telde voor het Europees kampioenschap niet mee. Het brons ging dus naar Brownlee. Le Bihan, die achter Cremers de tweede fietstijd realiseerde bij de beloften, was tevens goed voor het goud in de beloftencategorie.

Sophie van der Most is weer hersteld van de ziekte van Pfeiffer maar is nog niet helemaal terug op haar oude niveau. In de elitewedstrijd finishte zij als twintigste. De titel ging naar de Oostenrijkse Lisa Perterer, terwijl de Britse Beth Potter en Jocelyn Daniely Brea Abreu uit Spanje respectievelijk het zilver en brons voor zich opeisten.

Olaf Jan Bosscher finishte bij de juniormannen als vierde, terwijl Pim Bakker daarachter als zesde eindigde. De titel in deze categorie ging naar de Spanjaard Jose Ignacio Galvez Ponce.

Het podium bij de juniorvrouwen: (vlnr) María Casals Mojica, Carla Domínguez Torner en Kim van ’t Verlaat.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

NTB Check-In vereenvoudigt inschrijfproces wedstrijddag

Lees meer