Brons voor Daan de Groot in WK Powerman

Vierde plek voor Ann Schoot Ruiterkamp

Daan de Groot heeft zondag de bronzen medaille gewonnen op het WK Powerman duathlon over de lange afstand. De wereldtitel ging naar de Belg Diego Van Looy. Ann Schoot Uiterkamp viel met haar vierde plaats net buiten het podium in de vrouwenrace.

Het zat Daan de Groot niet mee in zijn eerste WK Powerman. De oud-wielrenner realiseerde in de eerste tien kilometer lopen de elfde looptijd en had daarmee een achterstand van veertig seconden op Yannick Cadalen die een groepje van negen, met daarin ook Thomas Bruins, aanvoerde. De Groot vond echter zijn fiets met een lekke band terug in de wisselzone en moest zo een achterstand van 2 minuten en 45 seconden goedmaken op de concurrentie.

Daar slaagde hij uiteindelijk na 75 kilometer fietsen in, maar het lukte hem daarna niet meer om afstand te nemen op zijn favoriete onderdeel. “De inhaalrace na die lekke band heeft me veel energie gekost. Dat merkte ik vooral toen ik niet meer kon wegrijden bij mensen waar ik normaal makkelijk bij wegrijd”, vertelde De Groot na afloop.

Na 150 kilometer fietsen begon hij samen met Seppe Odeyn, Jens-Michael Gossauer, Maxim Kuzmin en Diego Van Looy aan de afsluitende dertig kilometer lopen. Odeyn en Gossauer namen al snel de leiding, maar toen Van Looy bij het tweetal kwam aansluiten, versnelde Gossauer en moest Odeyn lossen. De Groot wist Odeyn in de tweede en afsluitende ronde te passeren en liep zo achter Van Looy en Gossauer naar het brons. “Het is ontzettend jammer van die lekke band. Het was overmacht en ik heb daarna alles er uitgehaald wat er nog inzat. Ik ben dan ook blij met deze derde plek.”

Thomas Bruins legde in Zofingen beslag op de achtste plek. In de vrouwenrace kwam favoriete Petra Eggenschwiller ten val tijdens het fietsen en zij gaf op aan het begin van het tweede looponderdeel. De wereldtitel ging deze keer naar haar landgenote Nina Zoller. Samen met Zoller zorgden Melanie Maurer en Corina Hengartner zorgden voor een geheel Zwitsers podium. Ann Schoot Ruiterkamp startte voor het eerst bij de pro’s en finishte als vierde.

 

Brons voor Daan de Groot in Zofingen.
Brons voor Daan de Groot in Zofingen.
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer