Barbara de Koning wint ETU Junior Cup Alanya

Eerste zege Margret IJdema in World Cup Paratriathlon

De laatste ETU Junior Cup van het seizoen is gewonnen door Barbara de Koning. De in Engeland wonende en trainende De Koning wist met de snelste zwemtijd van het veld de wedstrijd naar haar hand te zetten. De derde looptijd zorgde ervoor dat de favoriete Zwitserse atlete Schär niet meer terug kon komen in de met bijna dertig graden nog zomers warme Turkse badplaats. Tamar Veltman werd zevende en maakte indruk met de snelste fietstijd. Romy Spoelder werd dertiende en Robin Dreyling legde, na een val met de fiets, beslag op plek 20.

Bij de elite vrouwen werd Joyce Caro 27e.

Foto: TeamNL Junior in Alanya

Nederlandse Triathlon Bond
Ga naar de uitslagen

Eerste internationale zege voor paratriatlete Margret IJdema

In Alanya stond ook een World Cup Paratriathlon op het programma. Margret IJdema was de enige Nederlandse die in actie kwam. IJdema was dit seizoen al vaker dichtbij een topklassering en wist de concurrentie ditmaal ook tijdens het afsluitende onderdeel wheelen achter zich te houden.

Foto: Margret IJdema zegeviert in Alanya

Eerste internationale zege voor paratriatlete Margret IJdema

Geen topklasseringen voor Nederlandse clubteams

Op het EK voor clubteams in Alhandra, net buiten Lissabon, kon de Nederlandse afvaardiging niet voor een verrassing zorgen. De titels gingen in Portugal naar het Franse team van Poissy bij de elite en het organiserende Alhandra won de titel bij de junioren. Hellas uit Utrecht werd veertiende bij de elite. De Dolfijn uit Amsterdam vijftiende. TVS ’90 uit Spijkenisse veroverde de achtste plek bij de junioren.

De officiële uitslagen waren nog niet beschikbaar.

 

Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer