Annemiek van Vleuten inspireert triatleten

Vierde en laatste regiotrainingsdag in Zeist

Vijfenveertig triatleten deden op zondag 2 december mee aan de laatste landelijk regiotrainingsdag van het jaar in Zeist. Op het programma stonden een zwemtraining en een crosslooptraining, terwijl wereldkampioene Annemiek van Vleuten tussen de trainingen een inspirerende presentatie verzorgde over haar ups and downs in de wielersport.

Ieder jaar organiseert de NTB vier trainingsdagen voor triatleten (12 tot 19 jaar) die deeluitmaken van een regiogroep. De laatste trainingsdag in Zeist begon ’s ochtends met een zwemtraining in het zwembad van de KNZB. In de negentig minuten stonden er allerlei techniekoefeningen op het programma, waarbij een goede ligging in het water en armfrequentie centraal stonden.

Na de zwemtraining gaf Annemiek van Vleuten een inspirerende presentatie over haar indrukwekkende sportcarrière tot nu toe. Met een quiz wist ze de triatleten te boeien en mee te nemen in haar aanloop naar de absolute topsport. Aron mocht als winnaar van de quiz een gesigneerde wieleroutfit – waarin Annemiek haar ‘never ever give up’  winst behaalde in La Course door in de laatste 100 meters Anna van der Breggen te passeren – in ontvangst nemen.

Na drie kwartier vol met voorbeelden uit haar sportcarrière – die niet alleen veel hoogtepunten omvat maar ook een aantal dieptepunten – had Annemiek nog wat adviezen voor de jonge sporters: heb plezier in wat je doet, stel elk jaar (proces)doelen, neem zelf de verantwoording, hou focus op wat je beter maakt, geloof in jezelf en geef nooit op.

Met een groepsfoto werd deze boeiende sessie afgesloten en gingen de atleten naar buiten voor een afsluitende crosslooptraining in de bossen rond Zeist. Met loopscholing en enkele duuropdrachten werd de regionale trainingsdag afgerond en vol inspiratie keerden alle atleten, ouders en trainers weer huiswaarts.

Aron en Annemiek van Vleuten

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer