Afspraken over uitwisseling licenties NTB en Atletiekunie

Triatleten voortaan ook in het wedstrijdvak bij loopwedstrijden

NTB en Atletiekunie maken afspraken over uitwisseling wedstrijdlicenties

ARNHEM – De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is per 1 september officieel gevestigd op sportcentrum Papendal en op 28 september is het nieuwe pand op feestelijke wijze officieel geopend. Met de verhuizing van de NTB naar Papendal, waar ook de Atletiekunie is gevestigd, hebben beide sportbonden afspraken gemaakt over het uitwisselen van wedstrijdlicenties.

Triatleten kunnen vanaf 1 oktober zonder extra kosten via de NTB een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie aanvragen en zodoende deelnemen aan officiële loopwedstrijden (zowel op de baan als op de weg en in het veld), inclusief Nederlandse kampioenschappen. Omgekeerd kunnen wedstrijdatleten van de Atletiekunie zonder extra kosten voor een daglicentie deelnemen aan officiële wedstrijden (inclusief NK’s) van de NTB tot en met de olympische afstand.

Tri- en duatleten beoefenen meerdere sporten en doen daardoor regelmatig mee aan evenementen die georganiseerd worden door aanverwante bonden. In de meeste gevallen is daarvoor een lidmaatschap/licentie van de betreffende bond noodzakelijk. De NTB heeft daarom eerder al met de KNWU en de KNZB afspraken gemaakt over (gedeeltelijke) onderlinge uitwisseling van licenties.

Met de Atletiekunie waren tot nu geen afspraken, maar de verhuizing van de NTB naar Papendal, waar ook de Atletiekunie gevestigd is, was een mooie aanleiding om de mogelijkheden opnieuw te verkennen. “Het is een langgekoesterde wens van onze leden om mee te kunnen doen aan wedstrijdevenementen van de Atletiekunie”, vertelt NTB-directeur Rembert Groenman. “Aan wegwedstrijden konden ze veelal wel meedoen, maar prestatiegerichte atleten moesten dan starten tussen de recreanten in plaats van in het wedstrijdvak, óf naast het NTB-lidmaatschap ook een aparte wedstrijdlicentie van de Atletiekunie aanschaffen. We zijn dan ook heel blij dat we op de dag van de officiële opening van ons nieuwe onderkomen op Papendal, bekend kunnen maken dat een vergaande uitwisseling van licenties mogelijk wordt.”

Triathlon is een sport die de afgelopen jaren een grote groei doormaakte. Met de groeiende belangstelling voor de triathlonsport zijn er ook steeds meer leden van de Atletiekunie die graag kennis willen maken met triathlon of een andere vorm van combiduursport zoals duathlon (lopen-fietsen-lopen) of zwemloop (zwemmen-lopen). “Ook wij zijn blij met de samenwerking”, vult Frank Koomen, manager Verenigingszaken van de Atletiekunie, aan. “Het is een mooie aanvulling op het evenementenaanbod voor onze leden die het lopen willen combineren met een andere sport.”

 

Klik hier voor de uitwerking van de afspraken per bond.

Klik hier voor het aanvragen van een licentie van de Atletiekunie

Nieuwsbrief

Een wekelijkse samenvatting van ons nieuws ontvangen?

Vanuit het NTB-bondsbureau wordt ongeveer 50 maal per jaar een algemene nieuwsbrief verstuurd. Vul je e-mailadres in en abonneer je op onze nieuwsbrief! Afmelden kan op elk gewenst moment door op de link onder een nieuwsbrief te klikken.

Er is iets verkeerd gegaan, probeer het nogmaals.
Nederlandse Triathlon Bond

Bedankt voor de aanmelding!

Lees volgend artikel

Nieuwe vertrouwenspersonen aangesteld

Lees meer