Protest IM Maastricht doorverwezen naar ITU

Bezwaartermijn reglementair verstreken

Afgewezen protest Ironman Maastricht-Limburg doorverwezen naar ITU

De beroepscommissie van de Nederlandse Triathlon Bond heeft protesten tegen de uitslag van Ironman Maastricht-Limburg, die waren ingediend op resp. 20 en 23 augustus door een drietal atletes, niet ontvankelijk verklaard. De bezwaartermijn was reglementair verstreken, waarop de protesten niet in behandeling genomen konden worden. Op grond van het ‘fair play’ beginsel en sindsdien verzameld aanvullend bewijsmateriaal, zijn de protesten doorverwezen naar de technische commissie van de ITU, die zich nu over de zaak zal buigen.

De protesten zijn gericht tegen twee atletes, die het zwemparcours niet geheel afgelegd zouden hebben. Toekenning van de protesten kan gevolgen hebben voor de uitslag van Ironman Maastricht-Limburg en het NK lange afstand. De NTB geeft totdat de ITU een besluit genomen heeft, geen commentaar op de inhoud van het protest, of de betrokkenen. Voor vragen is bondsdirecteur Rembert Groenman bereikbaar op 06-53289708.

Lees volgend artikel

Zwemloop Olympic Moves

Doet jouw school nog niet mee aan Olympic Moves en wil je graag starten? Of doen jullie wel mee, maar staat de zwemloop nog niet op de lijst van sporten waar jij uit kunt kiezen? ... Lees meer