Wolthuizen en Van Dijk favoriet in Spijkenisse

NK Run Bike Run

Wolthuizen en Van Dijk favoriet in Spijkenisse

Spijkenisse maakt zich dit weekeind alweer voor de derde keer op voor het Nederlands kampioenschap Run Bike Run. Op en rond het terrein van PRC Delta en Triathlon Vereniging Spijkenisse strijden de duatleten zondag om de laatste nationale titels van het seizoen.

Yennick Wolthuizen is de grote favoriet voor de Nederlandse titel in Spijkenisse. De inwoner van Castricum veroverde in het voorjaar de Nederlandse titel op de duatlon over de lange afstand en was een jaar geleden in Spijkenisse ook al de snelste op het NK over de standaard afstand (10 km lopen, 40 km fietsen en 5 km lopen). Wolthuizen versloeg een jaar geleden Evert Scheltinga, die dit keer niet op de deelnemerslijst staat. De nummer drie van 2017, Daan de Groot, is er wel, net als Daan Schouten die in 2017 als vierde eindigde. Ook Thomas Cremers, vorig jaar derde op het WK duathlon voor junioren, Devi Wolthuizen, Thijs Wiggers, Alexander Picard, Wesley Mols, Joep Staps en Niels te Pas zijn gegadigden voor een podiumplek.

Titelverdedigster Lesley Smit is zondag niet van de partij in Spijkenisse, zij is herstellende van een achillespeesblessure. De grote favoriete voor de titel is Marina van Dijk, de Nederlands kampioene duathlon op de lange afstand en winnares van het brons op het EK duathlon over de middenafstand. Van Dijk kan in Spijkenisse vooral tegenstand verwachten van Sophie van der Most. Van der Most legde vorig jaar beslag op het zilver en was dit seizoen goed voor de tweede plek op het WK duathlon voor vrouwen onder 23 jaar. Andrea Jochems en Marlou Bijlsma zijn de outsiders voor het podium in Spijkenisse.

In Spijkenisse strijden ook de jeugd- en de junioren om de Nederlandse duathlontitels en de wedstrijd is tevens de laatste wedstrijd meetellend voor het Jeugd- en Junioren Circuit. Het NK voor mannen begint om 14.15 uur, de vrouwen vertrekken 3 minuten later voor hun titelstrijd.

Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer