Barbara de Koning naar Jeugd Olympische Spelen

Kwalificatiewedstrijd Banyoles

Barbara de Koning heeft zich zondag in Spanje weten te plaatsen voor de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires. De 15-jarige De Koning eindigde in de kwalificatiewedstrijd in Banyoles als negende.

De Koning kwam na 750 meter zwemmen als derde uit het water en handhaafde zich op de fiets vooraan in de wedstrijd. Met de negentiende looptijd verloor ze nog een paar plekken in de afsluitende 5 kilometer, maar haar negende plaats was genoeg om selectie af te dwingen voor de Jeugd Olympische Spelen. Kirsten Nuyes ging haar vier haar geleden voor, zij eindigde in 2014 in de jeugd olympische triathlon in China als zesde.

De overige Nederlandse deelneemsters in Banyoles lukte het niet zich te plaatsen voor de Jeugd Olympische Spelen die van 11 tot en met 23 september worden gehouden in de Argentijnse hoofdstad. Dirkje Lebouille, die de op een na snelste fietstijd realiseerde, en Silke de Wolde eindigden op repectievelijk de 27e en 30e plaats in de middenmoot. De winst ging naar de Italiaanse Chiara Lobba.

De Nederlandse jongens lukte het niet zich te kwalificeren voor Buenos Aires. Jesse Cuijpers eindigde als 22ste en Simon den Braber finishte op de 44e plaats. In de afsluitende mixed-teamrelay legde Nederland – met Barbara de Koning, Silke de Wolde, Jesse Cujpers en Simon den Braber, beslag op de veertiende plaats.

Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer