Zwemloop Olympic Moves

'The School Final'

Op vrijdag 9 juni organiseren we een zwemloop op sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem. De wedstrijd hoort bij ‘The School Final’ van Olympic Moves. Op deze dag vinden ook (en deels gelijktijdig) finales van andere sporten plaats zoals atletiek, beachvolleybal en softbal.

Olympic Moves
Olympic Moves is het grootste – en landelijke – schoolsporttoernooi van Nederland, voor leerlingen van het voortgezet onderwijs (klas 1 t/m 6). Honderden scholen en duizenden kinderen doen eraan mee en strijden in 18 verschillende sporten om de winst en de eer.

Wie worden de beste zwemlopers van Nederland en welke school gaat er met de schoolprijs vandoor? Een dag waarin sportplezier en sportieve prestaties hand in hand gaan.

Wedstrijdvorm en afstanden
Tijdens de wedstrijd zullen de leerlingen zwemmen en aansluitend hardlopen. Er zijn geen regionale voorrondes voor deelname aan de zwemloop. Iedereen kan op 9 juni meedoen. De afstanden zijn:

Voor klas 1 en 2: 200 meter zwemmen en 2km hardlopen
Voor klas 3 t/m 6: 300 meter zwemmen en 3 km hardlopen

Wil jij meedoen? Schud je vakleerkracht wakker en vraag of jouw school ook meedoet. En neem natuurlijk vrienden en vriendinnen mee die ook wel van een uitdaging houden!

Meer informatie over Olympic Moves is hier te vinden. 

 

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer