Zomeractie KNZB en NTB

Cursussen open water zwemmen

De zomer is in aantocht, we voelen de buitentemperatuur oplopen en het triathlon seizoen is begonnen. Aangezien er tijdens de wedstrijden regelmatig in het open water wordt gezwommen, is het ook belangrijk om hier ‘feeling’ mee te krijgen. In samenwerking met de KNZB hebben we een zomeractie opgezet voor open water cursussen. Het gaat om twee cursussen; ‘Start in het openwater’ en ‘Tactiek en conditie in het openwater’. De cursussen zijn zowel voor de beginnende als de meer ervaren triatleet.

Cursus; Start in het openwater
Tijdens de lessenreeks van de cursus ‘start in het openwater’, ga je met een groep cursisten voor het eerst het open water in. Het is een opstart groep waarbij de kennismaking met het buitenwater centraal staat. Stapsgewijs wordt de afstand uitgebreid en leer je met behulp van tips en trucs veilige meters in het natuurwater te zwemmen. De koppeling met deelname aan events wordt gemaakt, en op deze manier sta je goed voorbereid aan de start!

Voor wie:
Het is voor cursisten, die de basis van de borstcrawl beheersen en minimaal 100 meter borstcrawl kunnen zwemmen, aan te raden om deel te nemen aan deze cursus.

En eventueel zwemmers die de schoolslag zwemmen met hun hoofd onderwater (dus met een ademhalingstechniek) kunnen ook mee deelnemen. Als tijdens de eerste les blijkt dat zij het tempo niet bij kunnen houden, is de trainer ten alle tijden gerechtigd om aan te geven dat de zwemmer niet deel kan nemen binnen deze cursus groep en zal hij of zij het cursusgeld terug ontvangen. Dit heeft met de veiligheid van de groep te maken.

Cursus; Tactiek en conditie in het openwater
De triatleet die al enige ervaring heeft kan ook tijdens de lessenreeks van de cursus ’tactiek in het open water’ uit de voeten! In zes lessen zorg jij ervoor dat je efficiënter gebruik kan maken van jouw energie. Naast het maken van meters zal de trainer stilstaan bij het samen zwemmen, het verschil in slag tussen binnen en buitenwater en zeker ook tactische uitleg wanneer je deelneemt aan een triathlon. De ideale voorbereiding voor jouw wedstrijdseizoen.

Voor wie:
Cursisten die gemakkelijk borstcrawl zwemmen en zich safe voelen om een langere afstand in het open water te zwemmen. Belangrijk hierin is dat ook bij deze cursus de trainer ten alle tijden aan kan geven als het niveau van een cursist te laag is om mee te zwemmen. Blijkt dit tijdens de eerste training dan krijgt de cursist zijn geld terug (of de mogelijkheid om een niveau lager deel te nemen). Dit heeft te maken met de veiligheid van de groep.

Kijk voor meer informatie op de Zwemcoach website.

Met de kortingscode MZCNTBOpenwater20PROCENT krijg je tot 6 juni 20% korting.

Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer