Dubbel zilver voor Diede Diederiks

Brons voor juniore Willemijn Fuite in crossduathlon

Diede Diederiks heeft in het Italiaanse Paganella twee zilveren medailles veroverd tijdens het EK XTERRA duathlon en crosstriathlon. Willemijn Fuite was in de duathlon bij de juniorvrouwen goed voor een bronzen medaille.

Diederiks begon voortvarend in de duathlon op vrijdag. Ze nam in de eerste run de leiding, maar zag op de fiets Riou Morgane uit Frankrijk voorbij komen. In de afsluitende run liep Diederiks harder dan haar Franse concurrente, maar kon haar achterstand niet meer goedmaken. Ze finishte uiteindelijk met 25 seconden achterstand als tweede. Romy Spoelder eindigde bij de beloften op de vierde plaats.

Wouter Dijkshoorn was bij de mannen met de twaalfde plaats de beste Nederlander in de duathlon. Joep Staps eindigde als vijftiende. Olaf Jan Bosscher finishte bij de junioren als achtste.

Foto: XTERRA Europe

Nederlandse Triathlon Bond

Twee dagen later was er weer zilver voor Diederiks, dit keer in de crosstriathlon. Diederiks kwam als twaalfde, een plek achter Romy Spoelder, uit het water en begon vervolgens aan een inhaalrace. Met de derde fietstijd bracht ze zichzelf terug in de strijd om de ereplaatsen.

De Italiaanse Mairhofer was niet meer te achterhalen en eiste met meer dan vier minuten voorsprong op de Mexicaanse Michelle Flip de Europese titel voor zich op. Diederiks eindigde als derde, maar omdat de Mexicaanse buiten mededinging meedeed in het Europees kampioenschap, was het zilver voor de Nederlandse. Spoelder eindigde in de beloftencategorie met een vierde plaats net buiten de medailles.

Wouter Dijkshoorn was op de 22ste plek ook in de triathlon weer de beste Nederlander in de mannenrace. Lucas Goené en Colin Fleming finishten bij de beloften kort achter elkaar, op respectievelijk de zesde en zevende plaats. Noel sterk viel met een vierde plaats net buiten het podium bij de junioren.

Ingrid Bakker was met een tweede plaats in de crosstriathlon (F30-34) de enige Nederlandse agegrouper die in Paganella een medaille won.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer